İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Tabi önemli bir badire atlattık. Bu sıkıntıyı başımıza açan her kimse, kimlerse bunun hesabının adli merciler önünde sorulması gerekiyor" dedi.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, FETÖ’nün darbe girişiminde direniş gösterdikleri esnada yaralanan vatandaşları ziyaret etmek üzere tedavi gördükleri Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’ne gitti. Şahin, ziyareti esnasında yaralılarla konuşarak, durumları hakkında doktorlardan bilgi aldı. Hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Şahin, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nde 7 hastanın bulunduğunu ve hayati tehlikelerinin olmadığını dile getirdi. Vali Şahin, "Ben buradaki ve diğer hastanelerde yatan hastalarımıza Cenab-ı Hak’tan acil şifalar diliyorum. Çalışmalarımızdan fırsat buldukça yaralılarımızı hastanede ziyaret etmeye çalışıyorum. Şehit ailelerimizi ziyaret etmeye çalışıyorum, onlara minnet borçluyuz. Onların o fedakarlığı olmasaydı bugün ülkemiz çok daha zor durumlarda olabilirdi. Onlara hem acil şifalar diliyorum hem tekrar şükranlarımı sunuyorum" dedi.

"Şu anda 166 yaralımız hastanelerde"
Yaralıların sayısına ilişkin soruları cevaplayan Şahin, "Şu anda 166 yaralımız hastanelerde, bunların 27’si yoğun bakımda tedavileri devam ediyor. Hayati tehlikesi olanlar çok fazla değil. Her yerde ve olağanüstü şartlarda sınırlarını zorlayarak, doktorlarımız, sağlık personelimiz yaralılarımızın tedavilerini sürdürmeye çalışıyorlar. Onlara da teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"ÖNEMLİ BİR BADİRE ATLATTIK"
Devam eden operasyonlarla ilgili bilgi veren Vali Şahin, "Güvenlik kuvvetlerimiz duruma hakim ama bir takım tedbirlerimizi bir süre daha devam ettirmek durumundayız. Bunu tedbiren yapıyoruz, yoksa önümüzde herhangi bir risk, bir sıkıntı ihtimalinden bahsetmiyoruz. Dolayısıyla bu çok uzun sürmeyecek, bir müddet sonra bu tedbirlerimizi de kaldıracağız. İnşallah en kısa zamanda normale döneceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ortadadır. Bu nöbette yine onun çağrısıyla sona erdirilecektir. Cumhuriyet savcılıklarımızın kontrolünde ve koordinesinde devam ediyor. Tabi önemli bir badire atlattık. Bu sıkıntıyı başımıza açan her kimse, kimlerse bunun hesabının adli merciler önünde sorulması gerekiyor. Bunun için de bunların takibi, yakalanması ve yargılanma süreci o günden beri devam ediyor. Bu anlamda da tabi ki operasyonlar devam edecek" diye konuştu.
Şahin, yanında getirdiği hediyeleri ise hasta yakınlarına verdi.
(İHA)