İstanbul Valisi Vasip Şahin, torunuyla birlikte kentin çeşitli noktalarına kurulan hayvan pazarlarını gezerek besicilerle sohbet etti.
Kurban Bayramı’na 1 gün kala kurban satış ve kesim merkezlerindeki yoğunluklar devam ediyor. İstanbul Valisi Vasip Şahin, Arefe günü kentin çeşitli noktalarında kurulan hayvan pazarlarını gezerek, denetimlerde bulundu. Vali Şahin, kurban pazarlarına yaptığı ziyaretlerin sonuncusunda torunu Betül ile birlikte Başakşehir kurban kesim ve satış alanına gitti. Kurban pazarında besicilerle sohbet eden Vali Şahin, daha sonra küçükbaş hayvanların çadırına girerek, torunu Betül ile birlikte koyunları sevmesi renkli görüntüler oluşturdu.
Başakşehir’deki kurban pazarını gezdiği sırada açıklamalarda bulunan Vali Şahin, “Başakşehir’de çok modern ve hijyenik bir ortamda vatandaşlarımızı kurbanlık ihtiyaçlarını gideriyorlar. Kesimhanelerde modern bir şekilde hazırlanmış. Kasapların tekniğine uygun bir şekilde ustaca, çok yorulmadan bir hizmet verdiğini görmek benim memnun etti. Türkiye’nin gelişmesiyle birlikte, alt yapısı ve insanların anlayışları da bu anlamda değişiyor, bilinçleniyorlar. Daha önce gelişi güzel bir şekilde kurban kesen vatandaşlarımız artık o şartları hiçbir şekilde kabul etmiyor, daha hijyenik ortamları ve bu işin uzmanlarını bu işin içinde görmek istiyorlar. Özellikle İl Tarım Müdürlüğümüz, İlçe Tarım Müdürlüklerimiz, veterinerlerimiz ve belediye başkanlıklarımız bu konuda gerçekten ciddi çalışmalar yapıyorlar” dedi.

“Valilik olarak denetimlere ağırlık veriyoruz”
Kaçak kesimlerle ilgili daha önce bir genelge yayınladıklarını söyleyen Vali Şahin, “Bizler özellikle denetimlere ağırlık veriyoruz. Biz daha önce kurban kesimleriyle ilgili Valilik olarak bir genelge yayınlamıştık. Kurban Kesim Komisyonunda aldığımız kararları vatandaşlara duyurduk. Şuna memnuniyetle ifade etmek istiyorum ki alınması gereken kararlar vatandaşlarımız ve satıcılar tarafından harfiyen uyulmaktadır. Ben onun için vatandaşlarımıza ve besicilerimize teşekkür ederim. Burada sizlerin arasıyla bütün İstanbul halkının Kurban Bayramını tebrik ediyorum. İnşallah bayram tadında 5 gün geçirirler. Tatile giden hemşerilerimizin gidişlerinde olduğu dikkat gibi, dönüşlerinde de dikkatli olmalarını istiyorum. Trafik güvenliğine bir gölge düşmeden, kendi can ve mal güvenliklerini riske etmeden bir güzel seyahat etmelerini diliyorum” ifadelerini kullandı.
(İHA)