İstanbulluların Kurban Bayramı’nı kutlayan İstanbul Valisi Vasip Şahin, yayınladığı bayram mesajında vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını istedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin Kurban Bayramı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bayramlar; birlik, beraberlik, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma gibi hasletlerin pekişmesine, toplumsal dayanışmanın güçlenmesine katkı sunan;kırılan kalplerin onarılmasına, küskünlüklerin sona ermesine vesile olan müstesna zamanlardır. ’Yakınlaşmak, yakın olmak’ anlamına gelen Kurban Bayramı, bir yönüyle yaşananların gözden geçirildiği muhasebe günleridir; bir yönüyle de birbirimize ve Yaratan’a yakınlaştığımız muhabbet ve sadakat günleridir.Kurban ibadeti,sevmeyi, paylaşmayı, vefa ve fedakârlığı telkin eder; can-ı gönülden ve karşılıksız verebilmenin hazzını yaşatır.

Mübarek Kurban Bayramı’nın komşu, akraba ve dostlarımızı ziyaret ederken aziz şehitlerimizin ailelerini ve kahraman gazilerimizi de unutmadığımız;çevremizdeki ihtiyaç sahiplerine kucak açtığımız; yaşlılarımızı, çocuklarımızı sevindirdiğimiz bir bayram olmasını diliyor; yola çıkacak vatandaşlarımızın trafik kurallarına âzamî ölçüde riayet etmesini de hassaten rica ediyorum. Birlik ve dirlik içerisinde nice bayramlara kavuşma temennisiyle başta şehit yakınlarımız ve kahraman gazilerimiz olmak üzere siz aziz İstanbullu hemşehrilerimin, milletimizin ve bütün İslâm âleminin Kurban Bayramı’nı kutluyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

(İHA)