GİRESUN (AA) - Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) incelemelerde bulundu.

Sarıfakıoğulları, AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın ile Bulancak ilçesinde kurulu 2. OSB'yi ziyaret ederek, devam eden fabrika inşaatlarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Faaliyetteki bazı fabrikaları da ziyaret eden Sarıfakıoğulları, yaptığı açıklamada, 2. OSB'de altyapı çalışmalarının hızlı bir biçimde devam ettiğini söyledi.

Elektrik altyapısının yaklaşık yüzde 70'e yakın kısmının tamamlandığını aktaran Sarıfakıoğulları, şunları kaydetti:

"Yine yolla ilgili kısımlar tamamlanmak üzere. Arsa tahsisi yaptıran fabrikalar da çok hızlı bir biçimde inşaat çalışmalarını tamamlamak üzereler. Bunun yanında yine 6 fabrikada faal olarak yatırımlarını tamamlayıp faaliyetlerini icra etmektedirler. Burada tabi arzu ettiğimiz şey inşallah, önümüzdeki 3 yıllık projeksiyonda en az 5 bin kişinin istihdam edileceği bir alanın oluşması."

Sarıfakıoğulları, OSB'deki yatırımların Giresun ve Bulancak için özellikle işsizlik çözümü noktasında çok büyük fayda sunacağını ifade ederek, "Bu konuda biz her zaman olduğu gibi yatırımcımızın hizmetindeyiz, emrindeyiz." dedi.

İncelemelerinde, Sarıfakıoğulları ve Aydın'a, Bulancak Kaymakamı Hamdi Üncü, 2. OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz, Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Fatoğlu eşlik etti.