BAYBURT (AA) - Bayburt Valisi İsmail Ustaoğlu, Aydıntepe ilçesinde çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu.

Aydıntepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Parkı'nda hazırlanan 15 Temmuz darbe girişimi fotoğraf sergisinin açılışına katılan Vali Ustaoğlu, daha sonra Aydıntepe Halk Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti.

Vali Ustaoğlu, çini, gümüş ve telkari işleme kurslarında eğitim alan kursiyerlerle bir süre sohbet ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ustaoğlu’na burada, kursiyerler tarafından üretilen el işleri hediye edildi.

Daha sonra Aydıntepe Anaokulu ve Şehit Erdal Eraslan İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret eden Ustaoğlu, 8/A sınıfının tarih dersine katıldı.

Bir süre dersi dinleyen Vali Ustaoğlu, öğrencilerle sohbet ederek, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavı ile ilgili çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Ustaoğlu, "Geleceğiniz açısından vermeniz gereken en önemli sınavlardan biri TEOG sınavı. Kiminiz savcı, kiminiz kaymakam, asker, polis ve öğretmen olacak. Bizlerin şu anda memleket için yaptığı görevi sizler devir alacaksınız." diye konuştu.

Ziyaret ve temasları sırasında Vali Ustaoğlu'na, Aydıntepe Kaymakamı Yeliz Yıldızhan, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, İl Müftüsü Kemalettin Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Yurt-Kurt İl Müdürü Şerif Bayram ve ilçede görev yapan kurum müdürleri eşlik etti.