AMASYA (AA) - Amasya Valisi Osman Varol, İçişleri Bakanlığınca yürütülen "Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" Projesi kapsamında trafik denetimine katıldı.

Amasya-Çorum karayolunun Merzifon mevkisindeki uygulama noktasında jandarma ve emniyet güçlerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği denetimlere katılan Varol, araçlardaki çocuklara tişört, şapka ve kırmızı düdük dağıttı.

Varol, çocuklara uygulama hakkında bilgi verirken, ailelerden de trafik kurallarına uymalarını istedi.

Denetimler esnasında durdurulan bir yolcu otobüsüne binen Varol, sürücü ve yolculara uyarılarda bulundu.

Vali Varol'a Suluova Kaymakamı Vural Karagül, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut ve diğer yetkililer eşlik etti.

Bu arada ekipler uygulama kapsamında Amasya'daki şehirler arası karayollarında bayram trafiğini "drone" ile havadan denetledi.

Bayram tatili sonuna kadar sürecek denetimlerde sürücülere şeker ve kolonya ikram edildi, çocuklara "Minik Jandarma Trafik Dedektiflik Belgesi" verildi.

Vali Varol, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayram süresince il genelinde trafik denetimlerinin devam edeceğini söyledi.

Trafiğin en yoğun olduğu yerlerde denetimlerin sıklaştırıldığını vurgulayan Varol, şunları kaydetti:

"İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından, Kurban Bayramı süresince vatandaşlarımızın trafikte dikkati elden bırakmamaları, hız limitleri dahilinde araç kullanmaları ve kurallara daima uymaları konularına dikkati çekmek amacıyla, Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim, Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük Projesi başlatıldı. Bu proje ile özellikle çocuklarımızın, ebeveynlerinin trafik kurallarına uymaları konusunda aktif rol oynaması planlanmaktadır. Kırmızı düdük dağıttığımız çocuklarımız bir müfettiş gibi anne veya babaları trafik kurallarına uymadıkları zaman düdüğü çalmak suretiyle sürücüleri uyaracak."