AMASYA (AA) - Amasya Valisi Osman Varol, kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Amasya Büyük Oteli'nde düzenlenen programda konuşan Varol, gazeteciliğin toplumdaki güzellikleri ve sıkıntıları anında topluma ulaştırmak için tarafsız bir biçimde yürütülen önemli bir faaliyet alanı olduğunu söyledi.

Amasya'nın kültürde, turizmde ve pek çok alanda kendini geliştirmeye çalıştığını vurgulayan Varol, "Amasya tarihteki misyonunu geleceğe taşıyarak ekonomisini güçlendirmek istiyor. Biz de burada kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve basınımızla Amasya’nın nasıl ileriye gidebileceği konusunda çalışmalar yapacağız. Öncelikle şehri tanıyarak, şehrin sıkıntılarını belirliyor ve çözüm yolları araştırıyoruz." dedi.

Tüm kamu görevlileriyle, sivil toplum örgütleri ve Amasya'lılarla birlikte uyum içinde çalışmaya gayret göstereceklerinin altını çizen Varol, şunları kaydetti:

"Bu ilin geliştiğini, güzelleştiğini, sorunlarının azaldığını gördükçe bizler de mutluluk ve onur duyacağız. Bu anlamda gazetecilere de büyük görev düşmektedir. Bizim en büyük gücümüz halkımızdır, halkımızın taleplerini bizlere iletme noktasında siz de önemli bir sorumluluk taşıyorsunuz. Bizler sürekli halkın içerisindeyiz, sürekli halkımızı, esnafımızı ziyaret ediyoruz. Taziye ziyaretlerine, düğünlere katılarak acısında, sevincinde onlarla birlikte olmaya çalışıyoruz. Yeri geliyor bir çiftçimizin bahçesine gidiyoruz. Kısacası devlet olarak her tarafa ulaşmaya çalışıyoruz, geldiğimiz günden bu yana her kesimi dinliyoruz. Bu anlamda basın da bize ne kadar yardımcı olursa, biz de o derece başarılı oluruz."