AMASYA (AA) - Amasya Valisi Osman Varol, Amasya Muharip Gaziler Derneği tarafından düzenlenen iftar programında gazilerle bir araya geldi.

Kentte bulunan bir otelin restoranında gerçekleşen programda konuşan Vali Varol, 15 Temmuz hain darbe girişiminde milletimizin yeni bir destan yazıp, büyük bir cesaret örneği gösterdiğini söyledi.

Varol, gazilerin millet için kendini feda ettiğinin altını çizerek, şöyle konuştu:

"Ölürsem şehit, kalırsam gazi anlayışıyla düşmana göğsünü siper eden şanlı ordumuz, ülkemizin birliğine ve bütünlüğüne kast edenler karşısında bir ve diri olmuşlardır. Üzerinde yaşamaktan gurur duyduğumuz bu cennet vatan uğruna cepheden cepheye koşan ve hiç düşünmeden şehit olmayı göze alan gazilerimizin, cesaretin ve fedakarlığın en canlı sembolleri, büyük ülkemizin medarı iftiharı olmuşlardır. 15 Temmuz hain darbe girişiminde milletimiz tarihte olduğu gibi yine ve yeni bir destan yazmış, yine büyük bir cesaret örneği göstermiştir."

Programa, Cumhuriyet Başsavcısı Erol Çelik, İl Müftüsü Abdulkadir Keşvelioğlu ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mustafa Arslan katıldı.