ORDU (AA) - Ordu Valisi Seddar Yavuz, Anadolu Ajansı (AA) tarafından düzenlenen "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katılarak, 3 fotoğraf için oy kullandı.

Vali Yavuz, Anadolu Ajansı Ordu muhabiri Hayati Akçay'ı makamında ağırlayarak AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylaması hakkında bilgi aldı.

Fotoğrafları tek tek inceleyen Vali Yavuz, daha sonra haber kategorisinde Kayhan Özer'in "Erdoğan sevgisi", yaşam kategorisinde Özkan Bilgin'in "Yüksekte ekmek parası mücadelesi" ve spor kategorisinde Abdullah Coşkun'un "Türkinin sevinci" başlıklı fotoğraflarına oy verdi.

Oylamanın ardından fotoğraflarla ilgili değerlendirmede bulunan Vali Yavuz, birbirinden özel fotoğraflar içerisinde hüzün ve sevincin yer aldığını belirtti.

Fotoğrafları çeken AA çalışanlarını kutlayan Vali Yavuz, "Anadolu Ajansı hem yurt içi hem de yurt dışında ülkemizi en iyi şekilde temsil eden bir kurumumuz. Dünyadaki ve Türkiye'deki olayları objektif ve tarafsız bir şekilde kamuoyuna aktaran Anadolu Ajansı saygın bir ajansımız." dedi.

Vali Yavuz, fotoğrafların çok anlamlı olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Haber kategorisindeki fotoğraflar özellikle başta Suriye olmak üzere yaşanan olayları tüm çıplaklığı ile dünya kamuoyunun gözünün önüne getiriyor ve farkındalık oluşturuyor. Aynı şekilde yaşam ve spor kategorilerindeki fotoğraflar da birbirinden etkileyici ve güzel. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum."