TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Erzurum'da düzenlenen TÜBİTAK 48. Ortaöğretim Öğrencileri Arası Bölge Yarışması'nda derece yapan öğrencilerle iftarda bir araya geldi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sosyal Tesislerinde düzenlenen iftar öncesi öğrencilerin projelerinin sergilendiği stantları gezen Yavuz, projeler hakkında bilgi aldı.

Yavuz, iftarda yaptığı konuşmada, "Her biriniz bizim geleceğimiz, parlayan yıldızımızsınız. Yaptığınız her bir çalışma hem sizin için hem aileniz hem de ülkemiz için hatta insanlık için güzel çalışmalar." dedi.

Başarılı her çalışmanın yanında yer aldıklarını ve her zaman desteklediklerini aktaran Yavuz, şunları kaydetti:

"Bundan emin olun. Türkiye ve dünya genelinde ne tür sorunların olduğunu ve geleceğimizle ilgili neler yapmamız gerektiğini çok iyi biliyor ve farkındasınız. Lütfen zamanınızı ve size sağlanan imkanları iyi değerlendirin. Yeter ki siz bu tür projelerinizi hayata geçirmek isteyin biz her zaman yanınızdayız."

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise akademik başarının yanında öğrencilerin zihinsel ve bedensel gelişimini takip eden, inceleyen sosyal, kültürel, sportif faaliyetlere de imza attıklarını ifade ederek, Trabzon'da 59 okulun TÜBİTAK'ın sunmuş olduğu imkandan istifade ettiklerini bildirdi.