TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Avrasya Üniversitesi'nin akademik yıl açılışına katıldı.

Üniversitenin 2017-2018 eğitim öğretim döneminin başlaması dolayısıyla Ömer Yıldız Yerleşkesi Konferans Salonu'nda tören düzenlendi.

Vali Yavuz konuşmasında, herkesin sorumluluk bilinci altında görevini en iyi şekilde yapması gerektiğine vurgu yaparak, "Ben vali isem valilik makamından neler bekleniyorsa bunu en iyi şekilde yerine getirmek, bunun için gerekirse 7 gün 24 saat uyumadan, zinde kalarak görevimi yerine getirmek zorundayım. Üniversiteye yeni başlayan bir arkadaşımızın da kendisini çok iyi yetiştirmesi lazım. Mesleğinizin gereklerini ciddiye almalı, üzerinize düşenleri en iyi şekilde yapmak için çaba göstermelisiniz." dedi.

Sağlık mesleğinden örnekler veren Yavuz, şunları kaydetti:

"Örneğin, bir diyetisyeni ele alalım. Obezite dünyada giderek yaygınlaşan önemli bir sorun. Bu konu dünyada ekonomiyi en çok sarsan sağlık problemlerinden biri. Hepimiz hareketsiz bir yaşam sürüyoruz. Bu durum hem sağlığımızı hem de verimliliğimizi ciddi manada etkiliyor. İşimizi en iyi şekilde yapmak şiarıyla olaya bakmamız gerekiyor. Burada çok güzel bir ortam var, bu yönüyle şanslı olduğunuzu zaten biliyorsunuz."

Yavuz, Trabzon'un güzel bir şehir olduğuna dikkati çekerek, "Milli birlik ve beraberliğimizi her zaman ön planda tutmamız lazım. Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına 6 sene kaldı. Üzerimize düşen vazifeyi en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde olursak 100'üncü yılda dünyanın en güçlü 10 ekonomisi içinde yer alma hedefine ulaşırız. Önümüzde 6 yıl var, çok iyi gidiyoruz." diye konuştu.

Türkiye'nin önüne engeller çıktığını ifade eden Vali Yavuz, şöyle devam etti:

"Engellemelerle karşılaşıyoruz ancak bu engeller hedefimize, yürüyüşümüzü daha da kuvvetlendiriyor. Öz güvenimizi artıralım, kesinlikle moral bozmadan, negatif duygu ve düşüncelerle karşılaşmadan, bayrağımız için vatanımız için mukaddesatımız için önümüze bakalım."

Avrasya Üniversitesi'nde düzenlenen törene il protokolü, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.