TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret etti.

Su Ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret eden Yavuz, ilk olarak enstitü bünyesinde bulunan deniz ürünleri kuluçkahanesinde incelemelerde bulundu.

Enstitü Müdürü Doç. Dr. İlhan Aydın'dan enstitünün Türkiye ve dünyadaki yeri ile yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Yavuz, yapımı devam eden Su Ürünleri Gen Bankası binasını da gezdi.

Yavuz, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, enstitünün, bünyesindeki nitelikli personeli ve uluslararası düzeyde laboratuvar altyapısıyla önemli hizmetler yaptığını ifade ederek, "Enstitümüz sadece proje hazırlamakla kalmayıp ulusal ve uluslararası toplantılar düzenleyerek ve yenilikçi uygulamalar yaparak balıkçılık sektörüne yön vermektir. Ayrıca deniz ürünlerinin her çeşidini üreterek hem ilimiz hem de ülkemiz ekonomisine önemli katkılar vermektedir. Bu gayretli çalışmalarından dolayı başta enstitü müdürümüzün çalışanlarını kutluyorum." dedi.

Yapımı süren gen bankası ve balık müzesinin önemine işaret eden Yavuz, "Türkiye'de tek ve örnek olan bu proje Trabzonumuz için marka değeri olacak ve müzesi ile de turizme katkı sağlayacaktır. Müzeye ilave olarak bir tünel akvaryum ilavesi yapılırsa çok daha mükemmel olur." dedi.