TRABZON (AA) - Trabzon Valisi Yücel Yavuz'un eşi Şengül Yavuz'un, "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile Türk Anneler Derneği Trabzon Şube Başkanlığını ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Yavuz'un bakımevi sakinleriyle bir araya geldiği belirtilerek, huzurevi sakinlerinin gönül elçileriyle yaptığı boyamaları yakından incelediği bildirildi.

Yavuz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında gerçekleştirdikleri ziyaretlerle, toplumda dezavantajlı olan bireylerin her zaman yanında olduklarını gösterdiklerini belirtti.

Yavuz, "Dinimize göre yaşlı ve yardıma muhtaç insanlara gereken ilgi ve önemi göstermek temel ahlaki prensiplerimizdendir. Büyüklerimiz özellikle gençlerden ilgi ve saygı beklerler. Ziyaret edildiklerinde ise yalnız olmadıklarını hissederler. Bundan dolayı bizler gönül elçilerimizle bu tür ziyaretleri yapmaktan son derece mutluluk duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Ziyaret sırasında Yavuz'a, Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan'ın eşi Dilek Yazgan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Zengin'in eşi Nurcan Zengin, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Serpil Harputlu ve Sosyal Hizmetler Derneğinin üyeleri eşlik etti.

Yavuz ve beraberindekiler daha sonra Türk Anneler Derneği Trabzon Şube Başkanı Ziynet Şener ve yönetim kuruluna iade-i ziyarette bulundu.

Dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleriyle derneğin çalışmaları konusunda bir süre sohbet eden Yavuz, her zaman sivil toplum kuruluşlarının yanında olduklarını kaydederek, "Trabzon'da sivil toplum kuruluşlarımızla zaman zaman bir araya gelmeye özen gösteriyoruz. Türk Anneler Derneği Trabzon Şube Başkanı Şener ve yönetim kurulu şehrimizde önemli çalışmalara imza attı." dedi.

Şener de kadınlara verdiği destek ve sosyal konulara olan duyarlılığından dolayı Yavuz'a teşekkür etti.