KASTAMONU (AA) – Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım, Tosya'da incelemelerde bulundu.

Yıldırım, Tosya Müftülüğü Konferans Salonu’ndan düzenlenen Tosya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) müteşebbis heyeti toplantısı ile aynı salonda düzenlenen ilçe değerlendirme toplantısına katıldı.

Düzenlenen değerlendirme toplantısında Tosya Kaymakamı Yusuf Cıbır ile Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Toplantıda konuşan Vali Yıldırım, bu tür toplantıları halka açık olarak yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Zamanımız, kıymetli. Kastamonu coğrafyasıyla, çevresiyle, ilçeleriyle ve köyleriyle büyük bir ilimiz. Bu yoğunluk içerisinde bir süre ihmal ettiğimiz ilçe değerlendirme toplantılarına tekrar Tosya ile başlamış olduk. Özellikle 2017 yılı yatırım programını yaparken bu sorunları yaşayan ya da bu ihtiyacı duyumsayan Tosyalılar olarak sorunları birinci elden duyup ona göre daha gerçekçi daha acil ihtiyaçlara cevap verici hizmetleri planlayarak reel bir yatırım yapmak istiyoruz. Diğer yandan hizmet sürecini hızlandırmayı hedefliyoruz . Başta özel idare genel sekreterimiz olmak üzere, pek çok yatırımcı kuruluş müdürümüz ve temsilcimiz burada. Onlar burada hemen sizlerden edinecekleri bilgi ya da sorunlar çerçevesinde hem bilgilendirmeyi sağlamak hem o manada biz devlet olarak ne düşünüyoruz o konuda ne yapmayı planlıyoruz sizleri de uzun yazışma yükünden kurtarmak suretiyle en kısa sürede bilgi vermek istiyoruz."

Vali Yıldırım, toplantının son bölümünde düzenlenen soru cevap kısmında katılımcıların istek ve sorunlarını tek tek dinleyerek notlar aldı.

Toplantıya, AK Parti Tosya İlçe Başkanı Metin Ekşi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Yaman, Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Bahçacıoğlu, Kastamonu İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, protokol üyeleri, kurum amirleri, mahalle ve köy muhtarları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.