ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalındaki çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Bedri Oğurlu'na ziyarette bulundu.

Bitlis Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çıkan çatışmada yaralanan Uzman Çavuş Oğurlu'nun Erzurum'un ardından sevk edildiği Ordu Devlet Hastanesinin Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi'ndeki tedavisi devam ediyor.

Vali Balkanlıoğlu, beraberindeki heyetle Oğurlu'yu hastanede ziyaret ederek sağlık durumu hakkında doktor ve hastane yetkililerden bilgi aldı.

Uzman Çavuş Oğurlu'ya "geçmiş olsun" dileğinde bulunan Balkanlıoğlu, şöyle devam etti:

"Menfur saldırıda ağır yaralanan gazimiz, yapılan tedaviler sonucu çok şükür iyi durumda. Elini, kolunu, ayağını hareket ettirebiliyor. Destek almak suretiyle ayağa kalkabiliyor. İnşallah devam eden tedavileri sonrasında desteksiz ayağa kalkıp, gezip dolaşabilecek ve hatta koşabilecek duruma gelecek. Öğrendiğim kadarıyla ailesinin tek erkek çocuğuymuş. Allah gazimize acil şifalar versin. Yaşanan bu büyük olayda Allahuteala gazimizi ailesine bağışlamış." dedi.

Vali Balkanlıoğlu, her zaman Oğurlu'nun ailesinin yanlarında olduğunu belirterek bir ihtiyaçları olduğunda mutlaka kendisini aramalarını istedi.

Uzman Çavuş Bedri Oğurlu ise patlamayı hatırlamadığını ifade ederek olayda ağır yaralandığını ve olay sonrasında hafıza kaybına uğradığını aktardı.

Ziyarette, Ulubey Kaymakamı Emrullah Temizkan, İl Sağlık Müdürü İsmet Kolomuç, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Vekili Kubilay Vural, Ordu Devlet Hastanesi Yöneticisi İsfendiyar Karamustafa, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Recep Dizdar da hazır bulundu.

Bitlis'in Hizan ilçesi kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çıkan çatışmada 5'i asker, 1'i köy korucusu 6 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 5 asker yaralanmıştı.