Diyarbakır Valiliği, yapılan uyarılar üzerine Yenişehir ve Bağlar Belediyelerince çöp toplama işlerine başlandığını, Kayapınar Belediyesinin ise valilik tarafından araçlarına el koyma girişiminde bulunulmasının ardından çöp toplama işlerine başladığına dikkat çekti.
Diyarbakır Valiliği, bazı sosyal medya hesaplarında, kentte çöplerin toplanmasının valilik tarafından engellendiğine yönelik paylaşımlara ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, “Çöp toplama görevlerini aksatan belediyelere yönelik olarak 28 Ekim Cuma günü, valiliğimiz tarafından uyarı yazısı yazılmış ve görevini yerine getirmeyen kurum ve kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulacağı hatırlatılmıştır. Bugün tarihi itibariyle İlimiz merkez Yenişehir ve Bağlar Belediyeleri tarafından çöp toplama işlerine başlanmıştır. Kayapınar Belediyesi tarafından saat 12.00’ye kadar bu görev yerine getirilmediği görülmüştür. Vatandaşlarımızın sağlık koşullarını da olumsuz yönde etkileyen ve çeşitli hastalıklara davetiye çıkaran bu olumsuz durumun ortadan kaldırılması ve vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi adına valiliğimiz tarafından Kayapınar Belediyesi’ne ait çöp toplama araçlarına el konulması ve araçlarda görevlendirilecek personel aracılığıyla çöp toplama işlerinin başlatılması için gerekli girişimlerde bulunulmuş, bunun üzerine Kayapınar Belediyesi tarafından saat 12.30 itibariyle çöp toplama işlerine başlanmıştır. Yaşanan bu süreçte görevlendirilen vali yardımcısı tarafından yönetilmekte olan Sur Belediyesi tarafından bu görev eksiksiz olarak yerine getirilmiş ve Sur bölgesinde çöplerin toplanması konusunda herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır” denildi.

“İDDİALAR OLUMSUZ ALGI OLUŞTURMAYA YÖNELİK”
Açıklamada, söz konusu iddiaların olumsuz algı oluşturmaya yönelik ve gerçek dışı olduğu da kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi:
“Vatandaşlarımızın bu tür gerçek dışı iddialara itibar etmemesi önem arz etmektedir. Bu şekilde asılsız ve olumsuz algı oluşturmaya yönelik paylaşımlarda bulunan sosyal medya hesaplarının sahipleri hakkında gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Vatandaşlarımızın sağlık, huzur ve güvenliğini sağlama amacıyla Valiliğimiz tarafından gerekli her türlü tedbirler alınmaktadır ve alınmaya devam edilecektir.”
(İHA)