GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valiliği vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, iş adamları ve hayırseverler başta olmak üzere bazı vatandaşları, kendilerini vali, vali yardımcısı, özel kalem müdürü veya kaymakam olarak tanıtan kişilerin arayarak yardım talebinde bulunduklarına ilişkin bilgilere ulaşıldığı belirtildi.

Valilik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Gümüşhane Valimiz Okay Memiş, vali yardımcılarımız, kaymakamlarımız ve kurum müdürlerimiz adına hiçbir şekilde, hiçbir kimse veya kurumdan para talep edilmesi mümkün değildir ve edilmemiştir. Dolayısıyla, vatandaşlarımızın ve konuyla alakalı tüm ilgililerin, vatandaşlarımızın saf ve temiz duygularını istismar eden dolandırıcıların haksız çıkar ve menfaat teminine yönelik bu tür eylemlerine karşı daha dikkatli ve uyanık olmaları gerekmektedir.

Kendilerini devlet yetkilisi gibi göstererek yapılan yardım talebi ve söylemlere asla itibar edilmemeli. Herhangi bir kişi ya da bir hesap numarasına kesinlikle para yatırmamaları ve vermemeleri, bu gibi durumlarda 155 polis ile 156 jandarma hatlarını arayarak ilgili birimlerle ivedilikle irtibata geçmeleri ve durumdan ilgili kurumları haberdar etmeleri önemle rica olunur."