TOKAT (AA) - Tokat Valiliği, vatandaşları asker veya polis üniforması giyen dolandırıcılara karşı uyardı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunduğu hatırlatıldı.

Darbe girişiminin vatandaşlar ve kolluk kuvvetlerinin gayretiyle önlendiği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bazı kişilerce, 'Darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı, darbe listesinde adınız var.' gibi söylemlerle operasyon yapılacağını beyan ederek, vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulunulmaktadır. Ayrıca, asker veya polis üniforması giyen şüpheli şahısların, vatandaşlarımızın ikametgahlarına giderek, 'Olağanüstü durumdan dolayı oğlunuzu askere alacağız, arama yapacağız.' diyerek hırsızlık veya dolandırıcılık yapmaya çalıştıkları tespit edilmiştir.

İletişim yoluyla dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebilmesi, şüpheli şahısların yakalanmaları ve vatandaşlarımızın mağdur olmalarının engellenmesi amacıyla kolluk görevlilerimizce gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın böyle bir dolandırıcılık olayıyla karşılaşmaları veya bu yönde herhangi bir duyum almaları halinde hemen 155 polis imdat hattını aramaları, bu şahıslara itibar etmemeleri önem taşımaktadır."