Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Fırat Torunoğlu, memleketi Van’ın Erciş ilçesinde tekbirlerle ebediyete uğurlandı.
Şehit Piyade Uzman Çavuş Fırat Torunoğlu’nun (24) cenazesi ikindi namazı öncesi ambulansla Van’dan Erciş’e getirildi. Şehit Uzman Çavuş Torunoğlu için kaymakamlık binası önünde bir tören düzenlendi. Törene Van Valisi İbrahim Taşyapan, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Arif Çetin, 108. Topçu Alay Komutanı Albay Murat Yalbır, 23. Dönem AK Parti Van Milletvekili Kerem Altun, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehidin yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenazenin tören alanına getirilmesi sırasında şehidin yakınları Kürtçe ağıt yakarak şehidin tabutuna sarılıp, fotoğrafını öptü.
Van il Müftüsü Nimetullah Arvas’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin naaşı tekbirler eşliğinde cenaze aracına alındı. Vatandaşların tekbir sesleri ve PKK terör örgütü aleyhine attığı sloganlar eşliğinde Beyazıt Mahallesi’nde bulunan Seyyid Muhammed Kabristanlığı’na getirilen şehidin cenazesi, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Torunoğlu ailesinin 10 çocuğundan en küçük oğlu olan Şehit Piyade Uzman Çavuş Fırat Torunoğlu’nun bekar olduğu öğrenildi.
(İHA)