SAMSUN (AA) - Çarşamba Emniyet Müdürlüğünce cuma namazı sonrası vatandaşlara hırsızlık ve dolandırıcılık konusunda bilgilendiricin broşür dağıtıldı.

Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar, vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, hırsızlar ve dolandırıcılara karşı daha dikkatli olmalarını istedi.

Her hafta çarşamba günleri tarihi köprü üzerinde açtıkları standı bu hafta cuma namazı çıkışında yapmak istediklerini ifade eden Serdar, şunları söyledi:

"Bizler vatandaşlarımızı her türlü konuda bilgilendirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Burada önemli birkaç nokta var. Bunlardan biri telefon dolandırıcılığı. Kendilerini sizlere emniyet mensubu olarak tanıtarak para isteyen dolandırıcılar var. Bunlara itibar etmeyiniz. Böyle bir durumla karşılaştığınız anda da en yakın polis ve veya jandarmayla temasa geçmeniz gerekmektedir. Bir diğer hırsızlık türü ayni hırsızlıklar. Bizler evlerimizin kapılarını kilitlemiyoruz. Kapımızı çektiğimizde kapandı sanıyoruz. Çelik kapınız bile olsa hırsızların bunları açması saniyeler almıyor. Bu gibi durumlarda daha dikkatli olmamız gerekmekte."