TRABZON (AA) - Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ayhan Yaman, özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı kanundan yararlanmak için tanınmış olan bu son şansın iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Yaman, yaptığı yazılı açıklamada, yeniden yapılandırma uygulamasında ikinci taksitlerin ödenme süresinin Ocak'tan Mayıs ayına ertelendiğini ve hem ilk taksit, hem de peşin ödemelerini yapamayanlara yeni bir şans getirdiklerini kaydetti.

Yaman, "6736 sayılı kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmaya devam edilmesi için Mayıs 2017 ayında yapılması gereken ödemeler büyük önem taşımaktadır. Zira, 6736 sayılı kanundan yararlanabilmek için getirilmiş olan önemli şartlardan biri de ilk iki taksitin süresinde ödenmesidir. Ödemelerini yapmayan mükelleflerimiz, yapılandırmanın getirdiği imkanları kaybedeceklerdir." ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki ay başvuruları alınması planlanan yeniden yapılandırma uygulamasının, geçmişte yapılandırılan ve ödemeleri devam eden borçları kapsamadığını vurgulayan Yaman, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla kanun hükümlerine göre borçlarını yapılandıran mükelleflerimizin, peşin veya ilk iki taksit ödemelerini her hal ve takdirde 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar yapmaları gerekmektedir. Kanun kapsamında ilk taksitlerini Kasım 2016 ayında ödeyen mükelleflerimiz de ikinci taksit ödemelerini 31 Mayıs tarihi bitimine kadar yapacaklardır. İlk taksitlerini süresinde ödemeyen mükelleflerimiz ise ilk taksitle birlikte ikinci taksitlerini Mayıs 2017 ayında ödemedikleri takdirde kanundan yararlanma hakkını kaybedeceklerdir. Özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı kanundan yararlanmak için tanınmış olan bu son şansın kaçırılmaması gerekir."