ORDU (AA) - Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Vergi Haftası kutlamaları kapsamında Defterdar Vekili Mustafa Kul'u makamında ağırladı.

Kul, beraberinde kurum çalışanlarıyla yaptığı ziyarette, Vali Balkanlıoğlu'na Vergi Haftası'nda yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi verdi.

Bu yıl, Vergi Haftası'nın 27'ncisinin kutlandığını ve hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğini anlatan Kul, verginin ülke kalkınmasındaki önemini anlatmaya çalışacaklarını belirtti.

Vali Balkanlıoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Memleketimizde gelişme namına ne varsa hepsini vergiye borçluyuz. Vatandaş olarak istekler sonsuzdur. Yol, liman gibi birçok yatırımın yapılması için finans lazım ve vatandaş olarak her türlü hizmetin finansa dayandığının bilincinde olmak gerekiyor bu da vergiyle olur" dedi.

"Memleketimizin kalkınması, gelişmesi ve sanayileşmesi için paraya ihtiyaç var. Bu da vergiyle sağlanır" diyen Balkanlıoğlu, "Bu topraklarda yaşıyorsam, suyunu içiyor, havasını teneffüs ediyorsam, al bayrağım dalgalanıyorsa bunda benim verdiğim verginin payı vardır düşüncesiyle hareket etmeli ve vatandaşımız vergisini vermelidir. Vatandaşlarımızın vergi bilincine ulaşması, zamanında vergisini vermesi önemli. Hem vatandaşlarımıza, hem de vergi toplamakla görevli olan arkadaşlarımıza görevler düşüyor" diye konuştu.