ZONGULDAK (AA) - Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi'nde geçen yıl verimli çalışan 19 maden işçisi prim ve çeyrek altın ile ödüllendirildi.

Ödül töreninde konuşan Müessese Müdürü Ali Hekim, diğer müesseselere göre üretimde Üzülmez'den sonra ikinci sırada yer aldıklarını belirterek, emeği geçen maden işçilerine teşekkür etti.

İş yerinin başarılı olabilmesi için disiplin kurallarına uymak gerektiğini belirten Hekim, "Çalışmalarınızdan memnunuz, müessesemiz iyi durumda. İnşallah yakın zamanda yarı mekanize ayak sistemini devreye soktuğumuzda müessesemiz çok daha iyi duruma gelecektir. Kurumu yaşatmak adına buna el birliği ile sarılmamız lazım." diye konuştu.

- "Maden işçisi üretmeye devam etsin"

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu da kurumdaki işçi açıklarına rağmen maden işçisinin özverisi ile üretimin devam ettiğini söyledi.

"Madencinin özverisi olmazsa işimiz gerçekten zor." diyen Mutlu, şunları kaydetti:

"Müessesemiz üretim bakımından havzada ikinci durumda. Marifet iltifata tabidir diye bir söz var. İşçilerimiz bu kadar özveri ile çalışırken onun karşılığının fazlasıyla kendilerine iade edilmeli diye söylüyoruz. Burada hiç devamsızlık yapmayanlara mükafatlandırma yöntemine gitmişler, hoşumuza gitti."

Kurumun yaşatılmasının herkesin asli görevi olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece hizmet etmeye, üretmeye, kazanmaya ve kazandırmaya devam etmek istediklerini vurgulayan Mutlu, şöyle devam etti:

"Kurumun işçi açıkları acilen giderilmeli ve işçilerimizin üzerindeki büyük sorumluluklar kısmen de olsa hafifletilmelidir. İşçi açıkları üzülerek ifade etsek de artık iş güvenliği ve sağlığını tehdit edecek boyutlara ulaşmıştır. Zonguldak bölgesinde taşkömürü üretimini yapabilecek TTK'dan başka deneyimli, tecrübeli bir grup daha yok. Bunu yetkililere tekrar tekrar ifade etmek istiyoruz. İnşallah bu temennilerimiz ve çalışmalarımız ileride sonucunu verir. Huzurlu bir şekilde çalışmaya ve üretmeye devam edin. Sizleri rahatsız, huzursuz edecek bütün unsurları hem müessese hem de biz, yok edebilmek için gereken mücadeleyi veririz."