İSTANBUL (AA) - Vestel, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından bu yıl da "Düşük Karbon Kahramanı Ödülü"ne layık görüldü.
Vestel açıklamasına göre, Vestel, yaptığı yatırımlarla yaklaşık 18 bin hanenin harcadığı enerji kadar tasarruf ederek sürdürülebilirlik konusundaki başarısını ispat etti. Şirket, Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından bu yıl da "Düşük Karbon Kahramanı Ödülü"nü kazandı.Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, "Enerji ekonominin ve sosyal yaşamın en önemli girdilerinden biri. Nüfusun, kentleşmenin ve teknolojik gelişmelerin artışı ile enerji ihtiyacı da artış gösteriyor. Buna karşılık tüm dünya enerji tasarrufu eğilimi gösteriyor. Biz de Vestel olarak bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Vestel City'de bir yılda yaklaşık 18 bin hanenin harcadığı enerjiye denk gelecek tasarruf sağladık. Ayrıca 11 bin 771 ton karbondioksit salınımını engellemiş olduk. Bu da yaklaşık 1,5 milyon ağacın temizlediği havaya denk geliyor." ifadelerini kullandı.

Vestel’de ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi’nden ISO 14001 Yönetim Sistemi’ne entegrasyonunun gerçekleştirildiğini belirten Erdoğan, "Geçen yılı ISO 14064:3 Sera Gazı Emisyonlarını Doğrulama ve Onaylatma ve ISO 14046 Su Ayak İzi sürecini standartlar doğrultusunda başarıyla tamamladık. Enerji ve su kaynaklarını verimli şekilde kullanmayı her zaman işimizin odağında tutuyoruz. Teknolojik gelişimin yanı sıra çevre odaklı çalışmalar da sürdürülebilirlik vizyonumuzun bir parçası..." bilgilerini verdi.