SAMSUN (AA) - Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Vezirköprü Meslek Yüksekokulu 9. yıl mezunlarını verdi.

Mezuniyet törenine Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Garnizon Komutanı Ömer Aydoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Salih Sefacı, Emniyet Müdürü Hakan Karslı,  Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Yüksel,  İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan,  İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Yener Aksoy, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Fişekçi, siyasi parti temsilcileri, öğretim elemanları, öğrenci yakınları ve öğrenciler katıldı.

Yüksekokul Müdürü Ahmet Yüksel, “Okulumuz ilk açıldığında iki bölüm ve 80 öğrencisi vardı. Şimdi ise 5 bölüm ile öğretim vermekteyiz. 2016 yılında ise Orman ve Orman Ürünleri Programına bağlı olarak Avcılık ve Yaban Hayatı Programına ise 2016 - 2017 öğretim yılında 1. ve 2. öğretime  toplamda 80 öğrenci alınması Yüksek Öğretim Kurumu tarafından uygun görülmüştür. Mezun olan arkadaşlarımıza başarılar diliyor ailelerini kutluyorum" dedi.

Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar olan üniversite tarihini değerlendiren Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, “Cumhuriyetin son sözünün söylendiği 29 Ekim 1923’ten sonraki dönemde bugünkü kadar üniversitesi yoktu. Bugünkü anlamda fakülte sayısı dörttü. Ancak Cumhuriyetin 100. yılına gelmeden ülke genelinde 200'den fazla üniversite her ilinde üniversite ve her ilçesinde bir yüksekokul bulunuyor. Mezun olan öğrencilerimize başlayacakları yeni hayatlarında başarılar diliyorum diye konuştu.

Konuşmaların ardından okul birincisi Orman ve Orman Ürünleri Programı öğrencisi Ercan Yüksel öğrenciler adına bir konuşma yaptı ve mezuniyet kütüğüne ismini çaktı. Okulda 2. olarak dereceye giren Orman ve Orman Ürünleri Programı öğrencisi Ufuk Yılmaz olurken, 3. ise Çocuk Gelişimi Programı öğrencisi Esma Taner oldu.

Ayrıca programda Üniversite tarafından Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen futbol turnuvasında 2. olan Vezirköprü Meslek Yüksekokulu takımına kupaları verildi.

Toplamda 355 öğrenciye mezuniyet belgeleri protokol tarafından verildi ve belge töreni sonrasında öğrenciler okulun bahçesinde keplerini havaya atarak mezuniyet sevinçlerini aileleriyle paylaştı.