SAMSUN (AA) - AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır’ın girişimleriyle temin edilen 40 tekerlekli sandalye, Vezirköprü ilçesinde törenle ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Atatürk İş Merkezi Konferans Salonunda, Karadeniz Engelliler Federasyonu'nun (KEF) organizasyonunu yaptığı törene AK Parti Samsun Milletvekili Bakır'ın yanı sıra KEF Başkanı Selman Saruhan, KEF Basın Danışmanı Tarihçi Yazar Mustafa Genç, Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis, AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Doğan, Vezirköprü Engelliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Emre Özsoy, Belediye Meclis üyeleri, engelliler, engelli yakınları ve vatandaşlar katıldı.

KEF Başkanı Saruhan, yaptığı konuşmada "Bizler burada bir düzüne tekerlekli sandalye görüyoruz. Sorsak buradakilere bu sandalyelere oturmak isterler mi? Kimsenin oturmak istemediğini biliyoruz. Burada engellilerimizin ulaşımda bir sorunu olduğunu görüyoruz. Aslında engelliler için en önemlisi eğitimdir. Eğitimi biz yıllarca engelliye verdik ama aile ve topluma vermedik. Burada yanlış yaptığımızı gördük. Eğitimi hem aileye hem topluma vermemiz gerektiği kanısına vardık. Benim kent yöneticilerinden bir isteğim var. Şehir planını yaparken engellilerimizi göz önünde bulundurun. Projelerinizi onları düşünerek oluşturun" dedi.

Konuşmaların ardından AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, engelli Bayram Kartal'a tekerlekli sandalyesini hediye etti.

Program diğer sandalyelerin ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasıyla son buldu.