SAMSUN (AA) - Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği'nin (SAMTAB) ikinci olağan toplantısı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında Vezirköprü Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.  

Toplantıya, Vali İbrahim Şahin, Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Soğuk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, Vezirköprü meclis üyeleri ile Samsun ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği üyeleri katıldı.

Vali Şahin, burada yaptığı konuşmada, ilçelerin turizmde markalaşması gerektiğini, dünyada artık ülkelerin değil şehirlerin hatta ilçelerin markalaşmaya başladığını söyledi.

''Mutlaka marka şehirler, ilçeler oluşturmalıyız. Bu kaçınılmaz bir gerekliliktir" diyen Vali Şahin, şöyle devam etti:

"Bunun için yapılması gereken çok iş var. Ama bir yerden başlamak zorundayız. O nedenle fikirleriniz çok önemli. Ulaşım mutlaka ıslah edilip düzenlenmelidir. Bu konuyu karayolları ile görüşeceğiz. Yol bizim sürekli gündemimizde olacak. Bunun haricinde devlet elinin yanı sıra şahıslara müzeler yaptırabiliriz. Müze sayısını artırmalı ve ilgi çeker hale getirmeliyiz. İlçedeki tarihi konakları canlandırmalı, bunları doğal müzelere dönüştürebiliriz. Bu dönüşüm, ilçe ve aile ekonomilerinde önemli katkılar sağlayacaktır."

Vali Yardımcısı Hakan Kubalı ise Vezirköprü ilçesi sınırlarında bulunan Kunduz Ormanı'nda yer alan Keltepe mevkisine kış turizmi amaçlı doğal ortama uygun düşen bir mimariye sahip, yabancı ve yerli turistleri çekebilecek nitelikte bir otel yapılmasını önerdi.

Kubalı, "Bu bölgenin kayak merkezi olarak değerlendirilmesi yerinde olur. Ayrıca, Şahinkaya Kanyonu'nda Büyükşehir Belediye Başkanlığınca yaptırılacak bir gezi teknesiyle gezi turları düzenlenmesini ve turun belirli bir bölgesinde Belediyece yeme - içme tesisi yaptırılması turizm açısından faydalı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

 Vezirköprü Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, ilçedeki tarihi mekanların projelendirilip restorasyonlarının yapılması, ilçeden çıkmış tarihi şahsiyetlerin yaşatılması amacıyla müzeler ,sadrazamlar ve köprülüler müzesi inşa edilmesi, turizm algı ve markası oluşturulmasının önemine dikkat çekti.

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Ediz, ilçede turizm algısının oluşturulup ulaşım ağının iyileştirilmesi gerektiğini dile getirdi.