SAMSUN (AA) - Hac görevlerini yerine getirmek üzere Samsun'un Vezirköprü ilçesinden kutsal topraklara gidecek vatandaşlar uğurlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen uğurlama törenine Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, İlçe Müftüsü Ali Erbaş, hacı adayları ve yakınlarıyla vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim okunarak başlanan programda Kur'an kursu öğrencileri, ilahi seslendirdi.

Programda konuşan Vezirköprü Kaymakamı Altıner, hacı adaylarından bol bol dua etmelerini istedi ve sağlıkla gidip gelmelerini temenni etti.

İlçe Müftüsü Erbaş da hac vazifesinin kutsal olduğunu ve doğru bir hac yapabilmek için görevli personele dikkatle uyulması gerektiğine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından dua edildi. Hacı adayları Çarşamba Havaalanı'na gitmek üzere yakınları ile vedalaştıktan sonra otobüslerine bindi.

Bu yıl Vezirköprü ilçesinden 210 kişinin hacca gittiği, bunlardan 110’unun Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile 100'ününse farklı tur şirketleriyle gönderildiği belirtildi.

Hacı adayları arasında ilçeye bağlı Karkucak Mahallesi'nden Yahya Durmaz'ın çocukları 4 yaşındaki Erdem ve 6 yaşındaki Berat da kafiledeki yerini aldı.

Baba Yahya Durmaz, "Allah nasip ederse hac vazifemizi yerine getireceğiz. Bu vesile ile çocuklarımın da küçük yaşta kutsal toprakları görmesini ve bu duyguyu küçüklükten yaşamalarını istedim." dedi.