SAMSUN (AA) - Vezirköprü ilçesinde İlköğretim Haftası, etkinliklerle kutlandı.

Zeki Cevher İlkokulu'nda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlama programında öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterisi sundu.

Okul müdürü Şadi Baş öğrencilere verdiği mesajda, "Eğer aklınızın zengin olmasını istiyorsanız, uygar bir insan olarak yetişmek istiyorsanız okulunuza dört elle sarılınız, ona sahip çıkınız. Okulun bütün olanaklarından yararlanarak, öğretmenlerinizden en iyi şekilde faydalanınız. Düzenli çalışınız, çünkü başarılı olmanın yolu düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer." dedi.

Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demircan ise öğretmen ve öğrencilerin yeni eğitim öğretim yılını kutladı.

Demircan, yeni eğitim öğretim yılının verimli geçmesi için proje hazırladıklarını ve bu projede protokol üyelerinin yer alacağını söyledi.

Proje hakkında bilgi veren Demircan, şöyle devam etti:

"Ne kadar iyi binalar yaparsak yapalım, ne kadar iyi idareciler verirsek verelim öğretmenlerimiz sınıflarında belli bir seviyede olmazsa başarıyı yakalamamız mümkün değildir. İşte bu yüzden protokol üyelerimizden bir ekip halinde belirli periyotlarda okullarımıza giderek öğretmenlerimizi ziyaret edeceğiz. Sorunlarını dinleyip, kurumlardan beklentilerini soracağız ve eğitim seviyesini yükseltmek için bizler neler yapabiliriz bunu tartışacağız."

Okula yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine 2. sınıf öğrencileri tarafından çiçek verildi. Temsili ders zilinin çalınmasıyla birlikte protokol sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Programa, Vezirköprü Belediye Başkan Yardımcısı Salih Sefacı, Vezirköprü Jandarma Komutanı Yüzbaşı Muharrem Davulcu, Vezirköprü İlçe Emniyet Müdürü Serhat Koray Yağcı, Vezirköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demircan, Milli Eğitim Şube Müdürleri, kurum ve kuruluşların müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler ile veliler katıldı.