SAMSUN (AA) - Vezirköprü Belediyesince yeni imar güncellemesine dair belediye meclis üyeleri ve inşaat firma temsilcilerine yönelik bilgilendirme gerçekleştirildi.

Belediye Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, 1994 yılındaki yanlış planlamaların kendilerini bugün bile zor duruma soktuğunu söyledi.

İlçenin Kuzey Anadolu fay hattının üzerinde bulunması ve tarım arazilerinin korunması amacıyla birçok kısıtlamaya gitmek zorunda kaldıklarını dile getiren Belediye Başkanı Edis, "Vezirköprü'nün geleceğini birlikte planlamak için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Bunu hep birlikte yapalım. Sizlerin de görüşlerini alarak daha ileri düzey çalışmalar yapabilmek için bu toplantıyı organize ettik. Selma Bingöl de yenilenecek olan imar hakkında sizlere bilgilendirme yapacak." diye konuştu.

İmar güncellemesini yürütecek firmanın yetkilisi Selma Bingöl ise, Vezirköprü'nün hak ettiği değeri göremediğini, bu nedenle ilçenin sosyal, kültürel ve diğer faaliyetler açısından etkili olamadığını anlatarak, yapılacak güncelleme ile bu konulara değinerek daha iyi Vezirköprü'nün planlaması gerçekleştireceklerini kaydetti.

Toplantı, katılımcıların sorularının cevaplanmasının ardından sona erdi.