Viyana  Havalimanı'ndaki panoda yayınlanan Türkiye aleyhtarı ikinci haber de yine  Türkiye'nin girişimleri ile kaldırıldı. Havalimanı'nda Türkiye'ye yönelik kara  propaganda amacı taşıyan ikinci haberin de yayınlanması sonrası Avusturya  Maslahatgüzarı Dışişleri'ne çağrıldı
Avusturya'nın başkenti Viyana'da Schwechat Uluslararası  Havalimanı'ndaki panoda ikinci kez Türkiye aleyhtarı haber yayınlandı. Haber,  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun tepki göstermesi ve girişimde bulunması  sonrası panodan kaldırıldı. 

Avusturya medyasında kullanılan, "Türkiye, 15 yaş altı çocuklarla  cinsel ilişkiye izin veriyor" başlıklı haber, Viyana Havalimanı'ndaki panoda  yayınlandı.

Türkiye'yi yönelik kara propaganda amacı taşıyan haberin  havalimanındaki panoda yayınlanması tepkilere neden oldu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Viyana Havalimanı'ndaki  haberin duyulması üzerine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, söz konusu haberin  kaldırılması için girişimde bulundu. Viyana Büyükelçiliği'nin müdahalesi sonucu  Türkiye'yi karalama amacı taşıyan skandal haber havaalanındaki panodan  kaldırıldı.

Öte yandan havalimanındaki ikinci skandal sonrası Avusturya  Maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak Türkiye'nin tepkisi dile  getirildi.

Geçtiğimiz haftalarda da Viyana Schwechat Uluslararası  Havalimanı'ndaki ekranda "Türkiye tatili ile sadece Erdoğan'ı destekliyorsunuz"  başlıklı Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı haber yayınlanmış ve Dışişleri  Bakanlığı'nın müdahalesi sonucu haber kaldırılmıştı.