HSon yıllarda gerçekleştirilen anlaşmalarla birlikte bazı ülkelere vizesiz giriş yapılması nedeniyle de yurt dışı turlar oldukça popüler olmuş durumda bulunuyor. Tur şirketleri tarafından düzenlenen vizesiz turlar ile başka ülkelerin kültürleri ve tarihlerini yakından tanıma fırsatı sunuluyor. Bu turlar içinde ise özellikle Balkanlara gerçekleştirilenler çok fazla talep görüyor. Bu talebin yoğun olmasında ki ana etken ise bu topraklarda yüzyıllarca Osmanlı ile birlikte Türklerin hüküm sürmüş olması. Hem kendi tarihimiz hakkında detayları öğrenip hem de yeni bir ülkeyi keşfetmek açısından sunulan bu fırsatlar oldukça uygun fiyatlarla sunuluyor.

SARAYBOSNA VE MAKEDONYA

Balkanlara düzenlenen turlar arasında en çok ilgi görenlerden bir tanesi Makedonya turları olarak ön plana çıkıyor. Hem kendine özgü çok çeşitli kültürü hem Türk mimarisinden ve tarihinden taşıdığı izlerle son derece ilgi çekici olan bu ülke bu tür bir tur planı yapanlar için son derece iyi bir alternatif olarak göze çarpıyor. Bu ülkeye gerçekleştirilen turlar ile çok renkli bir ülkeyi tanıma fırsatına sahip olabilirsiniz. Bir diğer çok rağbet gören tur ise Saraybosna turu diyebiliriz. Sırplarla yaşamış olduğu savaş nedeniyle yakından takip ettiğimiz bir ülke olan Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da büyük bir tarihi ve kültürel mirasın temsilcisi. Hem eski zamanlara hem de yakın tarihe dair görülecek yerleri hem de doğal güzellikleriyle Saraybosna yurt dışı turlar arasında önemli bir yer tutuyor. Bu iki seçenek dışında hem bu iki ülkeyi hem de başka ülkeleri de içine alan daha kapsamlı çeşitli balkan turu da seçenekler arasında yer alıyor.

Bahsettiğimiz bu turlar için ise bir tur şirketi ile irtibata geçmeden önce detaylı bir araştırma yapmanızı da öneriyoruz. Çünkü bu turlar için gerçekten profesyonel ekiplerle çalışan ve konusunda uzman kişilere ihtiyacınız olacak. Bu nokta da sizlere yardımcı olması bakımından kültür turları denilince akla gelen siteleri sizlere öneriyoruz. Tüm turlar için detaylı bilgileri ve tur satın alma işlemlerini gerçekleştirebileceğiniz site alanında en tecrübeli siteler arasında yer alıyor.