İSTANBUL (AA) - Vodafone, 3 Kasım Pazar günü Vodafone İstanbul Maratonu'nun tanıtımı için kullanılacak vinil malzemeleri toplayarak geri dönüşümlü çantalar yaptırmak üzere "çöp(m)adam" projesine bağışlayacak.

Vodafone'dan yapılan açıklamaya göre, herkes için daha iyi bir gelecek hedefiyle sürdürülebilirlik alanında önemli projelere imza atan Vodafone, 3 Kasım Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul iş birliğiyle gerçekleştirilecek Vodafone 41. İstanbul Maratonu’nun çevre üzerindeki etkilerini azaltmak üzere harekete geçti.

Vodafone, maratonun tanıtımı ve markalama çalışmaları için kullanılacak yaklaşık bin 500 metrekare vinil malzemeyi toplayarak geri dönüşümlü çantalar yaptırmak üzere çöp(m)adam projesine bağışlayacak. Vodafone böylece, çalışma hayatında hiç yer almamış kadınlara fırsat yaratmayı hedefleyen çöp(m)adam hareketine maraton kapsamında destek veren ilk şirket olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, amaç odaklı bir şirket olmanın önemine inandıklarını belirterek, "Amacımız, insanları daha iyi bir gelecek için birbirine bağlamak. Bu bakış açısıyla tüm dünyaya bir söz verdik; 2025 yılına kadar 1 milyar insanın hayatını iyileştireceğiz ve operasyonlarımızdan kaynaklı çevresel etkimizi yarıya indireceğiz." ifadelerini kullandı.

Vodafone olarak geleceğe dönük yatırımlarına da değinen Süel, şunları kaydetti:

"Türkiye’de de 2025 yılına kadar toplam sera gazı salımımızı yüzde 50 azaltmayı, tüm şebekemizi yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan enerjilendirmeyi ve elektronik atıkların yüzde 100’ünün geri dönüştürülmesini hedefliyoruz. Bu kapsamda, Ayvalık’ta yerel bir kalkınma projesi olarak hayata geçirilen ve kısa sürede Türkiye geneline yayılan çöp(m)adam projesine destek veriyoruz. Hayatları boyunca düzenli gelire sahip olmamış kadınların bir araya geldiği bu projeyle, ambalaj atıkları kadınlar tarafından özgün ve benzersiz ürünlere dönüştürülerek ekonomiye kazandırılıyor. Biz de Vodafone 41. İstanbul Maratonu’nun tanıtımı için kullanılacak vinil malzemeleri toplayarak geri dönüşümlü çantalar üretebilmeleri için çöp(m)adamlara ileteceğiz. Maratonda böyle bir etkinliğe imza atan ilk şirket olacağız."


- Vodafone'dan farkındalık etkinliği


Verilen bilgiye göre, Vodafone, maraton kapsamında, çevreye daha duyarlı bir nesil yetiştirmek amacıyla çalışanlarının çocuklarıyla birlikte katılabilecekleri bir farkındalık etkinliği de düzenleyecek.

Buna göre, yaklaşık 100 Vodafone çalışanı, çocuklarıyla birlikte maratonda hem koşacak hem de plastik atık toplayacak. Vodafone’un tüm dünyada karbon ayak izini azaltma hedefini yansıtmak üzere "Koş, iz bırakma" mottosuyla gerçekleştirilecek etkinlikte, Vodafone çalışanları ve çocukları, parkur boyunca toplayacakları plastik atıklarla, özellikle denizlerdeki plastik kirliliğine dikkati çekecek. Toplanan atıklar, parkur sonunda ayrıştırılarak geri dönüşüm tesislerine gönderilecek.


- 37 bin sporcu bekleniyor


Avrupa'nın en iyi 17, dünyanın en iyi 38 maratonundan biri olan Vodafone İstanbul Maratonu'na, bu yıl 106 ülkeden 37 bin sporcunun katılması bekleniyor. Kıtalar arası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip olan Vodafone İstanbul Maratonu, maraton (42,195 km), 15 kilometre koşusu ve halk koşusu olmak üzere 3 kategoride düzenlenecek. Maraton için 31 Ekim, 1-2 Kasım'da Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek Maraton ve Spor Fuarı’nda geç kayıt yaptırılabilecek.

Vodafone 41. İstanbul Maratonu ile ilgili güncel bilgilere resmi Facebook etkinlik sayfasından ve www.maraton.istanbul adresinden ulaşılabiliyor.