MALATYA (AA) - Türkiye Voleybol 1. Lig Erkekler B Grubu'nda Akkuş Belediye, deplasmanda Malatya Büyükşehir Belediyespor'u 3-2 yendi.

Atatürk Spor Salonu'nda oynanan müsabakayı Hüseyin Okumuş ve Rıdvan Bozyiğit hakem ikilisi yönetti.

Maçta ilk sette üstünlüğü elden bırakmayan Malatya Büyükşehir Belediyespor, seti 25-18 önde tamamladı.

Baştan sona çekişmeli geçen ikinci seti Akkuş Belediye 25-23 kazandı ve durumu 1-1'e getirdi.

Maçta iki takımın karşılıklı sayılarıyla geçilen üçüncü seti de Akkuş Belediye, 25-20 üstün tamamlayarak, müsabakada 2-1 öne geçti.

Dördüncü sete iyi başlayan Malatya Büyükşehir Belediyespor, seti 30-28 kazanarak durumu 2-2'ye getirdi ve maçı tie break setine taşıdı.

Tie break setini 15-13 üstünlük sağlayan Akkuş Belediye müsabakayı 3-2 kazandı.

- Maç sonu değerlendirmeler

Malatya Büyükşehir Belediyespor Antrenörü Muhammed Çatar, yaptığı açıklamada, grupta üçüncü sırasında yer alan takımla oynadıklarını belirterek, "Biz küme düşmemek için uğraş veriyoruz. Yeni oyuncularımızla ilk maçımız. Takımımız bireysel hatalar yaptı. Takım olarak yeni yeni toparlanıyoruz." dedi.

Müsabakayı izleyen Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci ise Malatya Büyükşehir Belediyespor'un kardeş kulüpleri olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Zevkli bir mücadele seyrettik. Salonun ambiyansı bu heyecanımızı artırdı. Bizim hedefimiz Play-Off, bu yönde kayıpsız gitmeye çalışıyoruz ama kardeş kulüple bugün puanları bölüştük sayılır. Başkanımı tebrik ediyorum. Güzel bir maç, salonda da güzel bir destek var. Bu takım ligde kalmayı değil, süre olsa daha iyi yerlere gelmeyi hak ediyor. Biz de Malatya’da kaybettiğimiz puanı bundan sonraki maçlarımızda telafi etmeye çalışacağız."

Malatya Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Barman ise takımın Akkuş Belediye karşısında iyi mücadele ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Son yıllarda Malatya’nın gördüğü en iyi voleybol müsabakasıydı. Centilmence geçti, her iki takımı da kutluyorum. Bundan sonra takımımız daha iyi olacak. Yeni transferler yaptık. Sezon başında bu transferler olsa takım bu seviyede olmayacaktı. Bugün güzel bir müsabaka oldu. Puanları paylaştık, galip gelsek daha iyi olurdu."