AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen eyleme katılan yüzlerce kişi, İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı kara harekatını yürüyüş yaparak protesto etti.
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen eyleme yaklaşık 500 kişi katıldı. Sarıyer Liseliler Parkı’nda toplanan yüzlerce katılımcı, ellerindeki bayrak, döviz, flama, meşale ve pankartlarla Sarıyer Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. “Gazze’ye selam direnişe devam”, “Vur vur Hamas İsrail’i vur”, “Kahrolsun İsrail”, “Katil İsrail Filistin’den defol” sloganlarıyla yürüyüşünü sürdüren grup, Sarıyer Meydanı’nda yürüyüşünü bitirdi. Burada grup bir süre slogan attı. Gruba yoldan geçen sürücüler de korna çalarak destek verdi.
AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, “İsrail’in ayırt etmeksizin Gazze’ye yaptığı saldırılara gözünü kulağını ve ağzını kapamıştır. Bu duruma en çok sesini çıkartan Türkiye olmuştur. Bu duruma karşı susmak dilsiz şeytan olmaktır” diye konuştu.
Grup adına basın açıklaması yapan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Kadir Cebeci, “Ortadoğu’da kardeşlerimizin arasındaki husumet en az Gazze’de ölen çocuklar kadar içimizi acıtıyor. Suriye’de eli kanlı zalim diktatörün, kendisini Müslüman olarak tanımlayan bazı topluluk ve ülkeler tarafından desteklenmesi ciddi şekilde içimizi acıtıyor. İçimizi acıtan başka bir olayda Filistin’de yaşanıyor. Filistin aynı zamanda Çanakkale demektir. İstanbul halkı çekilen bu zulme elbet dur diyecektir” dedi.
Konuşmaların ardından Bayraktar, Gazze’deki zulmün durması için grupla birlikte dua etti. Ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
(İHA)