SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde yaban hayvanları için oluşturulan klinikte yaralı hayvanlar doğal ortamlarında tedavi ediliyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ndeki hayvan kliniğini ziyaret ederek, tedavisi süren yaban hayvanları konusunda veteriner hekim Paria Tabatabaei'den bilgi aldı.

Başkan Yılmaz, yaban hayatının nesilden nesile aktarılması için her türlü hizmet ve yatırımı gerçekleştirdiklerini, söz konusu hayvanların tedavi süreçlerinin ardından doğaya salındığını aktararak, "Yaban hayvanlarının bulundukları bölgede tedavi edilmesi oldukça önemliydi. Çok fazla insan müdahalesinin olmadığı bir alan olması için buraya kliniği inşa ettik. Burada veteriner hekimimiz anında müdahale edebiliyor ve birçok hayvanımız tedavi edilerek yeniden doğaya salınıyor." dedi.

Yılmaz, daha sonra ayaklarına çip takılarak hayatları belgesel olacak leyleklerin bulunduğu Leylek Toki'ye giderek dürbünle bir süre leyleklerin hareketlerini izledi.

- Kızılırmak Deltası

Samsun'un 19 Mayıs ve Bafra ilçeleri sınırlarında bulunan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, 56 bin hektarla Türkiye'nin en büyük deltalarından biri olarak bölgede, yüzlerce kuşa ev sahipliği yapıyor.

Aralarında dünyada nesli tükenmek üzere olan al boyunlu kaz, tepeli pelikan, cüce karabatak, şah kartal, dikkuyruk, toy ve küçük kerkenez, saz horozunun da bulunduğu 342 kuş türünün yaşadığı Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde kurulan klinik, yaban hayvanlarına her türlü medikal müdahaleye imkan sağlıyor.