Engin OSGB olarak sizlere iş sağlığı ve güvenliği konusunda yardımcı olmaya devam ediyoruz. 2013 yılında "Mühendislik ve danışmanlık işletmeciliği" alanında hizmet vermeye başladıktan sonra günümüze kadar bu çalışmalarına İstanbul'un Kartal ilçesinde ara vermeden devam eden Engin OSGB, 2014 yılında yeni bir karar alarak Maltepe ilçesinde yeni bir atılım yaparak "ENGİN Ortak Sağlık Güvenlik Birimi" olarak kaliteli hizmet ağını daha da genişletmiştir.

Bu kapsamda özellikle İş Sağlığı ve İş Güvenliği alanında oldukça başarılı çalışmalar yaparak oldukça fazla kişiye ulaşma hedefine doğru adımlar atmaya devam etmektedir. Ayrıca bu kapsamda yeni çalışmaların da altına imza atmaya devam etmiştir. 

OSGB ne demek?

OSGB, "Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi" kelimesinin kısaltılmış halidir. OSGB, iş yerlerinin iş sağlığı ve güvenliği hizmetleri konusunda yardımcı olan personellerin oluşturduğu kuruluşlardır. Bu kuruluşlarda görev yapabilecek personellerin ise mevzuata göre göre gerekli olan eğitimi almış, gerekli fiziki ve tıbbi donanımlara sahip olması gerekmektedir. 

İş güvenliği uzmanı kimdir?

İş güvenliği uzmanı yanı kısaca İSG uzmanı, genel olarak değerlendirildiğinde iş güvenliğini tehdit edici herhangi bir durumun ortaya çıkması ihtimali üzerinde denetlemeler yapar. Bu bilgilendirmeler doğrudan firmaya yapılmakta ve bu uyarıların dikkate alınarak gerekli olan müdahalelerin gerçekleştirilmesi sağlanarak, ortaya çıkan ya da çıkması muhtemel olan sorunların önüne geçilmeye çalışılmaktadır. 

İş güvenliği uzmanı ne yapar?

İş güvenliği uzmanı tarafından yapılan en önemli şey, denetimdir. Özellikle iş yerlerinde yaptıkları denetimler ile birlikte iş yerinde ki çalışma sürecini etkileyecek ya da tehlikeye düşürebilecek herhangi bir durumun olup olmadığını kontrol etmektedir. Bu aşamada risk olarak gördüğü şeylere müdahale eder. Bu risklerin belirlenmesi ve ortadan kaldırılması için nelerin gerekli olduğunun tespit edilmesinin ardından işletme yetkilisine ileterek, gereken işlemlerin en kısa sürede yapılmasını sağlar.

Bu aşamada iş güvenliği uzmanı tarafından gerekli uyarılar yapılmasına rağmen önlem alınmıyor ya da gerekli müdahalelerin yapılması geciktiriliyorsa o zaman durum doğrudan bakanlığa rapor edilmektedir. Özellikle bu gibi durumlarda iş yerlerinin ciddi yaptırımlara maruz kalacağı unutulmamalıdır. Hatta iş yerinde ciddi oranda bir güvenlik zafiyeti bulunuyorsa o zaman geçici iş durdurma kararı hakkı alma durumu da ortaya çıkabilmektedir. 

İş güvenliği uzmanı bulundurma zorunluluğu

Ülkemizde alınan kararlar sonucunda iş güvenliği konusunda çok ciddi kararlar alınmıştır. Bu kararlar doğrultusunda iş yeri kazalarının ve buna bağlı olarak can ve mal kayıplarının en az düzeye indirilebilmesinin önü açılmıştır. Öyle ki getirilen ciddi yaptırımlar neticesinde oldukça önemli kararlar alınmıştır.

Bu kapsamda bakanlık bünyesinde alınan kararlar doğrultusunda az tehlikeli, orta tehlikeli ve çok tehlikeli statüsünde yer alan firmaların iş güvenliği uzmanı bulundurmasını zorunlu kılmıştır. Bu kararın alınmasında ki en önemli faktörlerin başında, işçinin korunması ve sağlıklı bir şekilde çalışabilmesini sağlamaktadır. Ayrıca iş yerinde yaşanabilecek kazaların önceden tespit edilerek sorunun ortadan kaldırılabilmesi adına da çalışmalar yapılmaktadır.

Alınan bu kararlar hem işçinin can güvenliğini sağlamakta hem de çalışılan ortamın tamamen güvenilir olması sayesinde performansın artmasına yardımcı olmaktır. Bu kapsamda firmaların gerekli eğitimleri almış ve işinde profesyonel olan iş güvenliği uzmanları ile çalışmaları gerektiği bir kez daha gün yüzüne çıkmaktadır. İşte Engin OSGB olarak sizlere iş sağlığı ve güvenliği konusunda yardımcı olmakla birlikte aynı zamanda birçok farklı konuda da destek sağlamaya devam ediyoruz. 

Tüm bu bilgileri daha detaylı bir şekilde öğrenmek ve sorularınıza cevap bulabilmek için https://www.enginosgb.com.tr/ İnternet adresini ziyaret edebilirsiniz. Gerekli olan tüm bilgileri elde ederken aynı zamanda ihtiyacınız olan hizmetler konusunda gerekli teknik desteği de elde etmiş olacaksınız.