SAMSUN (AA) - Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifinin istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Mehmet Tural başkanlığında ilçedeki bir tesiste gerçekleştirilen toplantıya, ayçiçeği ekimi yapılan mahallelerin muhtarları katıldı.

Kooperatif Başkanı Tural, burada yaptığı konuşmada, kooperatifin kurulduğu günden bu yana çiftçinin yanında olduğunu söyledi.

Kooperatifin kuruluş amaçları doğrultusunda üyeleri ve bölge çiftçisinin menfaatleri doğrultusunda çalışmalarına devam ettiklerini anlatan Tural, "Kooperatifimiz, 2 bin 335 üyesi olan büyük bir aile. İlçemizde hasadın başlamasıyla ayçiçeği alımlarımız başladı. Yaklaşık 50 bin dekar alanda ekim yapıldı. Rekoltenin 10 bin ton olmasını bekliyoruz. Hedefimiz 3 bin ile 5 bin ton arasında ayçiçeği alımı gerçekleştirmek." diye konuştu.

Çiftçilerin mağdur olmaması için Karadenizbirlik ile görüşme yaptıklarını anlatan Tural, avans fiyatının ton başına bin 580 lira olacağını kaydetti.

Açıklanan fiyat öncesi üreticilerin ürünlerini daha ucuz satmak zorunda kaldığına işaret eden Başkan Tural, "Ayrıca kooperatifimiz üyesi olan ve sözleşmeli ayçiçeği ekimi yaparak teslim eden ortaklarımız devlet desteği olan ton başına 400 liraya ilaveten 60 lira daha destek alacak. Üst birliğimiz olan Karadenizbirlik ile işbirliği içerisinde sizlere hizmet için yolumuza devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Tural, daha sonra muhtarlarla sohbet ederek, sorunlarını dinledi.