GİRESUN (AA) - Yağlıdere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, ilçedeki kadınların meslek sahibi olmaları için hediyelik ''Fındık Figürlü Tespih Kutusu" yapma kursu açıldı.

Merkezi müdürü İlhan Bahçekapılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlük olarak hem kadınlara yeni iş sahaları oluşturma, hem de fındığın tanıtımına katkı sunma adına çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bahçekapılı, açılan sınıflar arasında hediyelik eşya hazırlama kurslarının da bulunduğunu ifade ederek, son olarak ''Fındık Figürlü Tespih Kutusu" kursunun düzenlendiğini belirtti.

On iki kadının kursa katıldığını dile getiren Bahçekapılı, önümüzdeki ay içerisinde de katılımcılara belgelerinin verileceğini aktardı.

Kurs öğretmeni Hümeyra Mete ise, farklı bir el sanatı kursu açtıklarını kaydederek, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarımızla 'ne yapabiliriz' diye düşündük ve fındık figürü ile beraber tespih kutusu yapmaya karar verdik. Bu çalışmanın yaprağını, fındığını, kirazını, ayrı ayrı olarak kursiyerlerimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Buradaki amaç ilimizin en dikkat çeken ürünleri olan fındığımızın ve kirazımızın tanıtımını yapmak."

Kursiyerlerden Fatma Özdemir ise, uzun zamandır halk eğitim merkezinin düzenlemiş olduğu kurslara katıldığını belirterek, ''İlk defa böyle bir uygulama karşısında çok memnun olduk. İlçemizin tek geçim kaynağı olan fındığımızla ilgili en azından böyle bir ürün yaparak tanıtımına bizlerde katkı sağlarsak çok mutlu oluruz. Çünkü bizlerin olmazsa olmazı olan tanıtımı en iyi şekilde yapılacak olan ürün fındıktır." dedi.