GİRESUN (AA) - Yağlıdere İmam Hatip Ortaokulu'nda zenginleştirilmiş kütüphane açıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Öztürk, açılışta yaptığı konuşmada, okuyan, öğrenen, düşünen ve üreten bir neslin varlığının, Cumhuriyet kazanımlarının temel dayanağını oluşturduğunu söyledi.

Toplumsal hayatı temellendirecek ana öğenin bilgi oluşunun Türkiye'nin tarihiyle özdeşleşen geleceğini yansıttığını ifade eden Öztürk, "Her türlü bilinci besleyen ana damar doğru bilgi olmalı ki, bilgi yetmezliğine bağlı bilinçsizlik yaşanmamalı. Bilinçsizlik, kalp yetmezliğinden daha ölümcül bir hastalıktır." diye konuştu.

Öztürk, hiçbir kısıtlama olmaksızın her türlü düşünce ve bilgiye erişim noktasında kütüphanelerin vazgeçilmez olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Kütüphaneler, işlevleri doğrultusunda düşün, sanat ve benzeri gibi bilgi ürünlerini ayırım gözetmeksizin kullanıcılarına sunmakla yükümlüdür. Çünkü bilgi ve belge yönetiminde başarılı olmuş, bilgi toplumu olma ivmesini yakalamış ülkeler gelecek yüzyıllara yön verecektir. O yüzden amacımız toplumumuzda kitap ve kütüphane kullanımını bir yaşam biçimi olarak öne çıkaran değerlerine sahip kişilikler yetiştirmektir."

Açlış törenine, Yağlıdere Kaymakamı Hasan Uğuz, Belediye Başkan Vekili Zihneti Kahyaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Sönmez, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Cemal Kayiş, Emin Karahan, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.