Galatasaray ile olan sözleşmesini fesh ettikten sonra İspanyol takımı Rayo Vallecano'ya transfer olan Falcao tekrar geri döndüğü La Liga’da gollerini sergilemeye devam ediyor. Kolombiyalı futbolcu, sonradan giriş yaptığı iki maçta da gol atmayı başararak Rayo Vallecano'nun Cadiz'i konuk olarak çağırdığı karşılaşmaya damga vurdu. Mücadele 1-1 sürerken 44. dakikada oyuna giriş yapan Radamel Falcao attığı golle takımını 2-1'lik üstünlüğe taşımayı başardı. Kolombiyalı futbolcu çıktığı üç maçta da gol atarak başarısını ön plana çıkartmayı sağladı.

Falcao, Rayo Vallecano'da Müthiş Performans Gösteriyor

Galatasaray’da oynadığı dönemde Radamel Falcao, maç başına 0.5 gol ortalamasına sahipti. Rayo Vallecano'da ise 2 maçta 2 gol attı ve Galatasaray'daki performansını tam ikiye katladı. Fakat kazancı başarısına oranla 5'te 1 oranında düşüş gösterdi. Kolombiyalı yıldız 1.2 milyon euro karşılığında oynuyor. İspanyol basını tarafından yapılan açıklamaya göre Falcao'nun maaşının G.Saray'dan yıllık 5.9 milyon dolarlık bir kazanç olduğunu ve ayrılırken de 3 milyon euro aldığını duyurdu.      

El Mundo'nun Falcao hakkında yaptığı habere göre, oyuncu yeni takımı Rayo Vallecano'da yıllık 1.2 milyon euro tutarında bir kazanç elde edecek. Ancak futbolcu takımı hedeflenen kadar gol performansı sağlayamazsa ve takımı ligde tutamaz ise bu ücrette düşüş yaşanacak. Sözleşmede bu parayı alabilmesi için, "Takım ligde kalırsa" maddesi özellikle belirtilmiş durumda. Bunun yanı sıra sözleşmede ekstra gol bonusları da yer alıyor. İspanyol basınında Falcao hakkında çıkan haberlerde Galatasaray'dan sözleşmesi feshederek ayrılmasının ona tazminatının aynı sıra özgürlüğünü de kazandırdığı vurgulandı.