ÇORUM (AA) - Çorum'da 29 evin kül olduğu yangında, evinin enkazını elleriyle kazıyarak altınlarını arayan Ayfer Ceylan'ın (24) hikayesinin basında yer almasının andından Zonguldak, İstanbul ve Çorum'daki hayırseverlerin gönderdiği 5 yarım ve 9 çeyrek altın, Ceylan'a teslim edildi.

Bayat ilçesine bağlı Çukuröz köyünde 10 gün önce çıkan ve aralarında köy konağının da bulunduğu 29 evin kül olduğu yangının ardından yaralar sarılmaya devam ediliyor. 

Yangında biriktirdiği altınlarını da kaybeden Ayfer Ceylan’ın, evinin enkazını elleriyle kazarak altınlarını aramasının basına yansımasının ardından Zonguldak’ta yaşayan bir iş adamı, Bayat Kaymakamı İdris Akça’ya ulaşarak Ceylan'a yardım etmek istediğini söyledi.

Genç kızın kaybını telafi etmek istediğini belirten iş adamı, Ceylan’a iletilmek üzere kaymakamlığa 5 yarım altın gönderdi.

Zonguldaklı iş adamının dışında, haberi servis eden Anadolu Ajansının Çorum bürosu çalışanlarına ulaşan İstanbul ve Bayat ilçesinden bazı hayırseverler 8 çeyrek altın, AA muhabirleri de bir çeyrek altınla Ceylan'a destekte bulundu. 

Toplanan 5 yarım ve 9 çeyrek altınla köye giden Kaymakam Akça, yangının ardından ailesiyle komşularının evinde barınan Ayfer Ceylan'ı ziyaret etti.

Kendisine ulaştırılan altınları Ceylan'a ileten Kaymakam Akça, burada yaptığı açıklamada, Ceylan'ın, elleriyle evinin enkazını kazıyarak altınlarını aramasının, basına yansıması üzerine bazı hayırseverlerin destekte bulunmak amacıyla harekete geçtiğini söyledi. 

- "AA, çok hassas davrandı"

Zonguldak'tan bir iş adamının kendisini arayarak, Ceylan'a destekte bulunmak istediğini ifade eden Akça, "Haberi servis eden Anadolu Ajansındaki arkadaşlarımız da kaybolan altınlarla ilgili çok hassas davrandılar, yardımcı olmaya çalıştılar. Aynı zamanda Zonguldak'ta yaşayan bir hayırsever vatandaşımız da hassasiyet gösterdi. Bizzat beni aradı, 5 tane yarım altın gönderdi. Anadolu Ajansındaki arkadaşlarımız  ve hayırsever vatandaşlarımız da 9 tane çeyrek altın getirerek, 'biz de destek olalım, umut olalım' dediler. Hayırsever vatandaşların yardımları Ayfer'e umut oldu" diye konuştu.

Gelen desteklerden dolayı sevinçli olduğu gözlenen Ayfer Ceylan da hayırseverlere teşekkür ederek, "Herkesten Allah razı olsun. Bana destek olanlara, Rabbim kazandıklarının bin kat daha fazlasını versin" dedi. 

- Olay

İlçe merkezine yaklaşık 50 kilometre mesafede bulunan 130 haneli Çukuröz köyünde 14 Kasım'da çıkan yangında, imam lojmanı ile köy konağı dahil 29 ev kullanılamaz hale gelmişti. Yangın enkazını elleriyle kazıyarak biriktirdiği 5 yarım altınını arayan Ayfer Ceylan'ın hikayesi de basında yer almıştı.