İtalya’ya yaptığı sefer sırasında Yunanistan’ın Korfu adası açıklarında yanan feribottan kurtulan 31 Türk yolcu yurda getirildi. Yolcular, yaşadıkları dehşet anlarını gözyaşları içinde anlattı.
422 yolcusu ve 56 kişilik mürettebatıyla Yunanistan’ın Petra Limanı’ndan İtalya’ya gitmek üzere sefer yaptığı sırada Korfu Adası açıklarında yanan feribottan kurtulan 31 Türk yolcu yurda döndü. AFAD tarafından havayoluyla Sabiha Gökçen Havalimanı’na getirilen yolcular, yaşadıkları dehşet anlarını gözyaşları içinde anlattı.

DEHŞET ANLARINI GÖZYAŞLARI İÇİNDE ANLATTI
Feribotta yaşadığı dehşet anlarını gözyaşları içerisinde anlatan bir yolcu, “4 gün 24 saat gemide yağmurun altında kurtulmayı beklemek ne demek biliyor musunuz? Soğuk bir taraftan, ateş bir taraftan. Helikopterleri bekliyoruz bizi alsınlar diye. İtalyan Deniz Kuvvetleri’ne çok teşekkür ediyorum. Onlar bu işi aldıktan sonra yangın çıktıktan bir gün sonra bu işi yaptılar. 24 saatte bütün herkesi kurtardılar. 36 saattir de gemide gelmeye çalışıyoruz. 36 saat ne su, ne herhangi bir şey yoktu” şeklinde konuştu.
Feribot personelinin yangın sırasında sorumsuzca davrandığını iddia eden bir yolcu, “Yangın esnasında mürettebat görevinin başında değildi. Hiç kimse yardımcı olmadılar. Bilinçli bir şekilde olmadı ama kontrol olmadığı için yunanlara öncelik tanıyorlardı, çünkü dillerini biliyorlardı. Gemiden 24 saat sonra çıktım. Benim gözümün önünde denize atlayan 4 kişi gördüm. Onlar büyük ihtimalle öldüler. Yabancı var, Türklerden de 2 kayıp olduğunu duyuyoruz” diye konuştu.

“RÜZGAR BİZİ BOĞULMAKTAN KURTARDI”
Yangın nedeniyle ayakkabılarının yandığını belirten Nazmi Baskın, isimli bir yolcu yaşadığı korku dolu anları unutmayacağını söyledi. Ayakkabısının yanan tabanını gösteren Baskın, “Gece saat 03.00’te koku başlamış. Biz saat 04.00’te fark ettik. Fark edince fırladık ama ne olduğunu anlayamadık. Otobüslerin olduğu katta patlamalar olunca uyandık. Bomba gibi, belki 10 tane bomba patladı. Biz öldük dedik. Patlamalar gemiyi delebilirdi, neyse ki geminin gövdesi sağlammış. Ayakkabılarımızın altı eridi. Rüzgar bizi boğulmaktan kurtardı. Ümidimizi kesmiştik” dedi.

“TAHLİYE ÇALIŞMALARI TAMAMEN SKANDAL”
Tahliye sırasında rüzgarın çok şiddetli olduğunu belirten Baskın, “Hastanede 2 saat benim titrememi durduramadılar. Çok mutluyum ama yaşananları unutamam. Tahliye çalışmaları tamamen bir skandal. Gemide eğitimli personel yok” diye konuştu.
(İHA)