ÇORUM (AA) - Osmancık ilçesinde orman yangınında zarar gören 100 hektarlık alana, köylülere gelir kaynağı olması amacıyla badem fidanı dikilecek.

Vali Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Başbakan Başdanışmanı Prof. Dr. Lütfi Akça, Orman Genel Müdür Yardımcısı Zeki Temur, Amasya Orman Bölge Müdürü Zekeriya Nane, Çorum Orman İşletme Müdürü Orhan Çatalcam, Kaymakam Önder Çengel ve Belediye Başkanı Hamza Karataş ile Yukarızeytin köyü civarında yanan ormanlık alanda incelemelerde bulundu.

Yangından zarar gören alanı helikopter ile havadan inceleyen Vali Kılıç ve beraberindekiler, Nane ve Çatalcam'dan bilgi aldı.

Yangının söndürülmesinde ekiplere yardımcı olan Yukarızeytin köyü muhtarı Mehmet Güngör ile vatandaşlara teşekkür eden Kılıç, köy halkına geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Vali Kılıç, 3 gün süren yangında 100 hektarlık alanın zarar gördüğünü belirterek, başta Amasya Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yangının söndürülmesi için büyük özveriyle mücadele ettiğini söyledi.

Söz konusu alandaki kızılçam ağaçları ile bitki örtüsünün yandığını dile getiren Kılıç, şunları belirtti:

"Yangın neticesinde vatan toprağının ciğeri mesabesinde olan bir alan tüm müdahalelere rağmen yandı. Çok ciddi oranda müdahale edildiği için daha fazla yayılmadan kontrol altına alınabildi. Buraya tekrar kızılçam ağacı dikmek yerine gelir getirici türden fidanlar dikilecek. Bölgemize uygun olan badem fidanı dikilmesi uygun görüldü. Ağaçlandırma çalışması sonrası buradaki köylülerimiz için yeni bir gelir kapısı oluşacak."

Osmancık ilçesine bağlı Yukarızeytin köyündeki ormanlık alanda 10 Ağustos'ta başlayan orman yangınına Çorum, Amasya, Tokat, Samsun, Sinop, Kastamonu, Ankara ve Çankırı'daki orman işletme müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanlığına ait bir uçak ve 2 helikopter ile müdahale edilmiş, üçüncü günde söndürülebilen yangında 100 hektarlık alan zarar görmüştü.