Yangın Nedir?

Kısaca belirtmemiz gerekirse herhangi bir nedenle maddenin ısı ve havadaki oksijen ile birleşerek alev almasıdır. Yangınlar tamamen doğal sebeplerden oluşabileceği gibi biz insanların ihmali de büyük bunların oluşumunda büyük rol oynar. İnsanlar ne kadar ihmalkâr olsa da bu konu ile alakalı gerekli önlem arayışına da girmişlerdir.

Alınacak Tedbirler (Yangın Kapısı)

Yangın için öncelikli tedbirlerden biri oluşan yangının kısa zamanda söndürülmesi için açılmış kurum olan ve ülkemizin her yerinde hizmet veren itfaiye kurumudur.Bunun dışında birey olarak bizlerin alacağı birkaç basit önlem bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında mesire alanlarında yaktığımız piknik ateşlerinin tamamen sönmesini sağlayıp bundan emin olmadan alanı terk etmememiz gerekir. Ev hanımlarımızın da mutfaktaki işlerinde daha dikkatli olması önerilir.Birey dışında kamu kurumları ve apartman sakinleri de bazı önlemler alabilmektedir. Yangınların en az can kaybı ile atlatılması için yangın kapısıgibi acil çıkış noktalarıoluşturulur. Her resmi kurumda bulunması zorunlu hale getirilen bu yangın kapısı uygulaması oluşacak can kaybını büyük ölçüde azaltmıştır.

Devletin denetleme kurullarınca da ayrıca kamu kurumları teftiş edilerek yangın kapısı uygulamasının nasıl olduğu yada olması gerektiği ile ilgili uyarılar yapılmaktadır.Tüm bunlar dışında birey ve devlet kurumları haricinde ise yangın ve önlemleri için çeşitli firmalar faaliyet göstermektedir. Özellikle büyükşehirlerde daha yaygınlaşan bu firmalar özel veya kamu kurumları için gereken yardımı ve ekipman imkanını sağlamaktadır. Bahsettiğimiz bu firmalardan birisi ise http://www.yanginkapisiistanbul.com/ web sitesi ile hizmet vermektedir. İnternet aracılığıyla web siteyi ziyaret ettiğinizde yangın kapısı yangın tüpleri ve daha birçok önleyici ve kurtarıcı ekipmanları görebilmeniz mümkün olacaktır. Web site adresini unutabilmeniz durumunda arama motorunuza örneğin İstanbul için; İstanbul yangın kapısı yazabilirsiniz.