SAMSUN (AA) - Terme Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan kapalı pazar yerinin yer tahsisi için kura çekimi yapılacağı bildirildi.

Belediye Başkanı Şenol Kul, yaptığı açıklamada vatandaşın huzur ve güven içerisinde alışverişlerini yapabilmeleri için pazar yerlerinin sürekli denetim altında tutulduğunu hatırlatarak Terme'yi yaşanabilir modern bir kent olarak geleceğe taşımak adına birbirinden önemli projelere imza attıklarını vurguladı.

Yapımı tamamlanan kapalı pazar ile ilgili bilgi veren Kul, "Şehrimizde yaptığımız her çalışma insan hayatını ön plana çıkaran ve şehrimizin değerini arttırmaya yönelik çalışmalardır. İçerisinde kamera sistemi, bay bayan engelli tuvaleti, çay ocağı, zabıta odası, modern ses ve ışık sistemi ile günümüz şartlarına uygun yapılan kapalı pazar yerimiz vatandaşlarımıza ve esnafımıza hayırlı olsun." diye konuştu.

Terme Belediyesi Zabıta Müdürü Mesut Şahin ise toplam 167 adet tahsis yeri ile ilgili çalışmanın sürdüğünü belirtti. Bugüne kadar 83 adet müracaat aldıklarını ifade eden Şahin, "Çalışmalarımıza kurulan komisyon nezaretinde devam ediyoruz. Yer talebinde bulunan vatandaşlarımızdan komisyon kararında belirlenen şartlar çerçevesinde işlem yapmalarını istiyoruz. Bu konularda bilgi almak isteyen ve talebi olan esnafımızı zabıta müdürlüğümüze bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Çay Mahallesi'nde yapımı tamamlanan kapalı pazar yerinde, tezgah yerlerinin belirlenmesi için 21 Nisan tarihinde Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın belirleyeceği çekim sırasına göre kura çekilişi yapılacak. Pazar yerinin açılışının ise 9 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirileceği belirtildi.