Eskişehir’de asfalt bir yol üzerinde yaralı halde bulunan geyik yavrusu tedavi altına alındı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Tepebaşı ilçesi Gökçekısın-İnesu köyleri arasında bulunan asfalt yol üzerinde yaralı bir geyik yavrusu olduğu ihbarını alarak harekete geçti. Ekipler, geyik yavrusunu bulunduğu yerden alarak tedavisinin yapılması için Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğü veterinerlerine teslim etti.
Hemen tedavi altına alınan geyik yavrusunun durumuyla alakalı açıklamalarda bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Şube Müdürlüğünde görevli veteriner hekim Özkan Tarkan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaralı halde kendilerine getirilen geyiğin sağlık durumunun olumlu yönde ilerlediğini söyledi.
Geyik yavrusunun tedavilerinin yapılmasının ardından doğal yaşamına geri bırakılacağını anlatan Tarkan, “Gerekli müdahaleler yapıldı ve takibi de yapılıyor. Bu dönemlerde bu tip vakalara sık rastlıyoruz. Bu tür vakalara karşı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte çalışıyoruz. Ekipler, yaralı hayvanları bize getiriyor. Biz de ellimizden geldiğince yaralı hayvanları tedavi ediyoruz. Son olarak bize gelen yaralı geyik ise, iyileştikten ve toparlandıktan sonra yeniden Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilecektir. Onlar da geyiği yaban hayata yani doğal yaşamına geri bırakacaklar. Umarım bu geyik yavrusu da en kısa sürede toparlanacak ve doğal yaşamına geri dönecektir” dedi.
Öte yandan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri de yaralı geyiği sık sık ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgi alıyor.
(İHA)