SAMSUN (AA) - Tokat’ta ormanlık alanda bacağı kırık halde bulunan 2 yaşındaki tilki, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde tedavi altına alındı.

Vatandaşların yaralı halde bulup Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim ettiği tilki, tedavisi için üç hafta önce Samsun'a getirildi.

Yaralı tilkinin tedavisi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde sürüyor.

OMÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Nisbet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki yaşında olduğunu tahmin ettikleri tilkinin henüz doğada yaşamını sürdüremeyecek durumda olduğunu söyledi.

Tilkinin kendilerine getirildiğinde, arka bacaklarında kırıklar olduğunu belirten Nisbet, "Kırıkların nasıl oluştuğunu bilmiyoruz. Kapanlara takılmış olabileceğini düşünüyoruz. Klinikte bacaklarının önce filmlerini çekerek kırıklarını tespit ettik. Daha sonra yaralı hayvanı ameliyata aldık. Üç haftalık tedavinin ardından tilki, yürümeye başladı. Ancak henüz tam olarak iyileşmedi. Tedavisi devam ediyor." diye konuştu.

Bacağındaki kırıklar nedeniyle kendi başına beslenemeyen yaralı hayvanın beslenmesini de sağladıklarını aktaran Nisbet, tilkinin tamamen iyileşmesinin ardından Tokat’ta bulunduğu ormanlık alana bırakabileceklerini vurguladı.

Doç. Dr. Nisbet, OMÜ Veteriner Fakültesi Cerrahi Kliniği'nin bölgenin önemli hayvan koruma ve bakım merkezi olarak faaliyet gösterdiğine işaret ederek, bugüne kadar bilinçsiz avlanma ve çeşitli nedenlerle yaralanan çeşitli türden çok sayıda yaban hayvanını tedavi ettiklerini sözlerine ekledi.