SAMSUN (AA) - Samsun'da, müdahalede bulunduğu yaralının yakını tarafından darbedildiği öne sürülen doktor, tedavi altına alındı.

Alınan bilgiye göre, İlkadım ilçesi Kökçüoğlu Caddesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu çeşitli yerlerinden yaralanan 21 yaşındaki Umutcan Aydın, ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan gencin arkadaşlarından Muhammet Ali O'nun (23) yaralıya müdahale eden Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ümit Halıcı'yı darbettiği öne sürüldü.

Yumruk darbesiyle gözünden yaralanan doktor Halıcı, acil servisteki müdahalenin ardından tedavi altına alındı. Olaydan sonra kaçan şüpheli Muhammet Ali O, hastane yakınlarında polis ekiplerince gözaltına alındı.

Silahla yaralanan Aydın ise buradaki müdahalenin ardından Ondokuzmayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Bu arada Umutcan Aydın'ı silahla yaraladığı ve araçla olay yerinden kaçtıktan bir süre sonra İlkadım İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim olduğu öğrenilen 15 yaşındaki U.A, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

- "İnşallah hastanın durumu iyidir"

Öte yandan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi devam eden doktor Ümit Halıcı, AA muhabirine, saldırı sonrası hastasına faydalı olmadığı için yaşadığı üzüntüyü anlattı.

Halıcı, uzman doktor olarak nöbette olduğu sırada acil servise silahla yaralanma vakası geldiğini ve kendisinin müdahale ettiğini belirterek, "Hastayı muayenesi sonrası tomografi anjio ünitesini götürürken tanımadığım iki şahıs geldi. Sağlık memurunu devre dışı bırakarak sedyeyi götürmeye kalktılar. Hatta bu sırada hastanın serumu çıktı. Hastayı anjio ünitesine geçirip masaya aldık. Ansızın dışarıdaki kalabalık içeriye daldı. Güvenlik önlemeye kalksa da iki şahıstan biri güvenlikten kurtulup beni darbetti. Ben de o anda 1-2 saniye kendimi kaybettim. Gözümden darbedildim." dedi.

Yaralının daha sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırıldığını anlatan Halıcı, "Saldırı sonrası hastama bakmaya devam edemedim haliyle. Şok yaşadım. İnşallah hastanın durumu iyidir. Hastanın daha sonra üniversiteye kaldırıldığını öğrendim. İnşallah durumu iyidir. Saldırıdan sonra ona bir şey yapabilecek durumda değildim. " ifadelerini kullandı.