SAMSUN (AA) - FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Samsun'da bir aracın çarpması sonucu yaralanan "Zeytin" isimli köpek, Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Merkezinde yapılan tedaviyle iyileştirildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesince 165 dönüm arazi üzerinde kurulan, hayvanlar için her türlü konforun düşünüldüğü, içinde "Kedi Kasabası", sahiplendirme alanı, yavrulu bölümler, köpek ve vahşi hayvanlar için özel bölüm ile hayvan mezarlığının bulunduğu bakım merkezinde yaralı hayvanlar da tedavi ediliyor.

İçinde röntgen ve ultrason birimlerinden oluşan tam donanımlı veteriner kliniği de bulunan merkez, Türkiye'nin en modern bakım merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor.

- Tedavi edilen köpek bir ay sonra yürüyebilecek

Merkezde tedavi edilen hayvanların sonuncusu, Canik ilçesinde bir aracın çarpması sonucu yaralanan ve belediye ekipleri tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım Merkezine getirilen "Zeytin" oldu.

Ayağında kırık olduğu belirlenen Zeytin, kanındaki enfeksiyon nedeniyle 5 günlük antibiyotik tedavisinin ardından ameliyat edildi.

Sağlığına kavuşturulan Zeytin, bir aya kadar yeniden yürüyebilecek.

Barınakta görevli veteriner hekim Çetin Kılınç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ormanlık alanda kurulan, kedi ve köpekler için kulübelerin, oyun ve beslenme alanlarının bulunduğu merkezdeki klinikte kısırlaştırma ve yaralı hayvanların tedavilerinin de yapıldığını anlattı.

Kılınç, belediye ekiplerince 5 gün önce getirilen "Zeytin"in de merkezde tedavi altına alındığını belirterek, çekilen röntgende yaralı köpeğin ayağında kırık belirlendiğini, ayrıca kanında enfeksiyon görüldüğünü, antibiyotik tedavisinin ardından başarılı bir operasyon yaptıklarını kaydetti.

Tedavisi süren Zeytin'in birkaç gün sonra sargılarının çıkarılacağını dile getiren Kılınç, yaklaşık bir ay sonra da ayağa kalkabileceğini vurguladı.

Veteriner hekim Begüm Gönül Ay da klinikte çeşitli vakalara müdahale ettiklerini anlatarak, "Bugüne kadar en çok zifte bulanmış bir köpek beni üzmüştü. Yaralı hayvanlara yardım etmek beni mutlu ediyor. Mesleğimi severek yapıyorum. Sevgi ve şefkatimizi de katarak yaralı hayvanları iyileştiriyoruz. Bu meslek sevgisiz yapılamaz. Onların sağlığına kavuşması bizim en büyük mutluluğumuz." ifadelerini kullandı.